Alegeri prezidențiale în Polonia

Polonezii au început să voteze duminică în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, pe fondul incertitudinii totale cu privire la deznodământul „duelului” dintre președintele în exercițiu Bronislaw Komorowski (de centru-dreapta) și contracandidatul său conservator și populist Andrzej Duda, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unui ultim sondaj de opinie publicat înaintea celui de-al doilea tur de scrutin de ziarul Polska The Times, Duda era creditat cu 51% din intențiile de vot, iar Komorowski cu 49%, o diferență apropiată de marja de eroare. Alte două sondaje prognozau o victorie la limită a lui Duda, în timp ce institutul Millward Brown îl dădea drept câștigător pe Komorowski.

Cele peste 26.000 de circumscripții electorale din această țară, cu circa 38 de milioane de locuitori, dintre care 31 de milioane de oameni cu drept de vot, se vor închide la 19:00 GMT, oră la care va fi dat publicității un exit poll care ar putea oferi primele indicii cu privire la rezultate. În Polonia, rolul președintelui este preponderent onorific.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.