Alegerile trec, Guvernul Cioloş rămâne?

Cu numai patru luni înainte de alegerile generale, Guvernul Cioloş a devenit foarte activ, dar mai ales foarte darnic. Ce nu a făcut Guvernul Cioloş în cele 10 luni de când a fost instalat în funcţie de preşedintele Klaus Iohannis face acum. Au primit sume consistente Sănătatea, Educaţia şi Asigurările Sociale.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că cele 570 de milioane de lei alocate Sănătăţii arată că pentru Guvernul Tehnocrat acest domeniu reprezintă o prioritate. Conform domnului Voiculescu, bugetul alocat la rectificare vizează patru capitole: „oameni, programe, eficientizare şi investiţii”.

Guvernul Cioloş le-a închis gura şi profesorilor, după ce aceştia au făcut scandal şi au ameninţat cu acţiuni de protest, neconvenindu-le că au fost trecuţi pe planul doi, după medici. Peste un miliard de lei a fost vărsat în contul Educaţiei, Dacian Cioloş spunând că banii sunt destinaţi „atât corectării parţiale a grilei de salarizare, dar şi pentru eliminarea unor nedreptăţi în ceea ce priveşte salariile personalului din învăţământ, nedreptăţi care au fost corectate printr-un proiect de lege adoptat de Parlament”.

Dacian Cioloş, conducătorul Guvernului politicianului Klaus Iohannis, a declarat că „este pentru prima dată în mulţi ani de zile când facem o rectificare bugetară în an electoral fără o amprentă politică”.

Contrele între membrii Guvernului Cioloş şi foştii membri ai Guvernului PSD sunt din ce în ce mai frecvente şi mai dure.

Zilnic apar informaţii, pe surse, care-i plasează pe aşa-zişii tehnocraţi ai lui Dacian Cioloş pe listele pentru parlamentare ale PNL sau pe cele ale USB.

Zilele trecute, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, i-a înlocuit pe toţi cei patru secretari de stat, de parcă domnul Pâslaru nu ar face parte dintr-un Guvern cu un mandat care expiră peste doar patru luni, ci dintr-un Executiv care abia s-a format şi se pregăteşte pentru o viaţă cât mai lungă.

N-ar fi rău dacă preşedintele României, Klaus Iohannis, ar lămuri lucrurile, spunându-ne dacă are rost să mai mergem la vot sau dacă nu trebuie să ne deranjăm, pentru că decizia în ceea ce priveşte viitorul Guvern al României a fost deja luată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.