Eugen Iacobescu: 600.000 de euro i-au fost daţi lui Mircea Băsescu

Fostul procuror Eugen Iacobescu a vorbit, marţi, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea” despre dosarul Mircea Băsescu-Bercea Mondial, dosar din care au dispărut probe importante, relatează antena3.ro.
Doamna Ponea (procuror – nr.) a fost foarte interesată de acest dosar, pentru că s-a deplasat personal pe 28 martie să mi-l ia(…). Am primit ordin să nu mai fac act de urmărire penală„, a declarat fostul procuror.

Potrivit lui Eugen Iacobescu, din interceptări reiese că 600.000 de euro au fost daţi lui Mircea Băsescu. Procurorul a făcut dezvăluiri noi şi afirmă că şpaga în acest caz este mult mai mare. Conform declaraţiilor sale, suma de două milioane de dolari, care apare şi pe înregistrările făcute fratelui preşedintelui, este adevărată.

„Două milioane de euro au fost daţi în 3 direcţii(…) Lui Căpăţână i se dădea de fiecare dată câte 100 de milioane”, a spus Iacobescu.
Mai mult, magistratul a confirmat şi traficul de influenţă la nivel înalt, care nu se opreşte la fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Totodată, într-o ediţie specială a emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a prezentat și detaliul din casa lui Mircea Băsescu, ignorat de anchetatori.
Fratele preşedintelui Traian Băsescu are în locuinţa sa un sistem de înregistrare performant, însă nimeni nu a verificat filmările respective.
Noi imagini filmate de membri familiei Anghel arată cum Mircea Băsescu se lăuda cu sistemul performant de supraveghere a vilei din Constanţa.

Procurorul Eugen Iacobescu a declarat că în curând va oferi un martor cheie în dosarul ALRO.
Unde sunt filajele de la casa lui Mircea Băsescu?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.