Monica Macovei: Am decis să demisionez din PDL

Candidatul independent la preşedinţia României, europarlamentarul Monica Macovei, a demisionat din Partidul Democrat Liberal.

„Astăzi demisionez din PDL”, a anunţat Monica Macovei în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că „nu este un gest pripit”.

„Am reflectat mult la aceasta decizie. Ceea ce se întâmplă azi în PDL este greşit şi, din acest motiv, am decis să demisionez. Se fac tot felul de înţelegeri de la o zi la alta, ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu ştim unde vrea să ducă România”, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul ales pe listele PDL a mai spus că este singurul candidat care poate garanta apropierea României de Statele Unite. „Numai eu pot garanta rămânerea alături de NATO”, a spus Macovei.

Monica Macovei a reclamat faptul că „se fac tot felul de înţelegeri de la o zi la alta” şi că „ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu ştim unde vrea să ducă România, care nu a luptat niciodata pentru statul de drept şi nu a făcut niciodată nimic pentru aceste valori în care eu cred”.

Macovei şi-a continuat atacurile la adresa contracandidatului său Klaus Iohannis, punând pe tapet „înţelegerile” pe care acesta le-ar fi avut „în ultimii ani, atât cu Voiculescu, cât şi cu Ponta”.

„Iohannis nu ne arată că el crede în statul de drept şi în anticorupţie şi nici în viitorul spre vest al României. Nu reprezintă dreapta”, a spus ea.

Monica Macovei s-a arătat „convinsă” că „românii merită un preşedinte al lor, independent”, care să fie independent nu doar pentru că aşa cere Constituţia.

„Electoratul are un candidat la preşedinţie deja independent şi e bine să aibă oamenii preşedintele lor, şi nu preşedintele unor partide. Un preşedinte independent prezintă garanţia că România va merge spre Vest, că România rămâne în NATO, în UE, că modelele nu sunt nici China, nici Federaţia Rusă, aşa cum încearcă Ponta astăzi să ne inducă şi o spune clar şi deschis”, a mai declarat proaspăta demisionară din PDL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.