×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 18 august 2017, 09:46
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Acuzat de luare de mită și șantaj
DNA: Marian Petrache, urmărit penal

Procurorii anticorupție au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de președintele Consiliului Județean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mită și șantaj.

Potrivit DNA , Petrache era la data faptelor, în anul 2008, secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice.

Comunicatul DNA

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul
PETRACHE MARIAN, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- luare de mită,
- șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calitățile menționate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale, a primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obținute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar.

Anterior, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului.

Inculpatului Petrache Marian i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

Julieta TârnovanPublicat Vineri, 17 februarie 2017
1897
 | 5
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Parerea lui Votcaroiu
+1
Ce n-a reusit Base cu partidul lui Papion,desavarseste Klaus...halal penelei....urmeaza Plicusor Nicusoros,dar cam peste zece ani dupa ce oboseste partidul meu...
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
ochi ager
0
Ia uite mai Petrache ce ti se intampla in ciuda relatiilor in cercurile inalte ale puterii sriste. Ai tradat pe Antonescu, ti-a venit si tie randul....
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+1
DEOCAMDATA SE PRONUNTA DE PREZUMTIA DE NEVINOVATIE !!!!!ORICUM EU IL CRED NEVINOVAT DAR DACA SE DOVEDESTE ALTFEL CHIAR PNL ISI POATE PUNE CRUCE SI 2 LUMANARI SI OPOZITIA SE BUCURA DAR URMEAZA SI LA EI MULTE !!!!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Victorie!
+12
Tavarășa Raluka Țurkanova a mai scăpat de-un competitor... Până la vară s-ar putea să rămână singură în PD (pardon, PNL!)
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
legia varsovia-UTA 8-0(0-0)
+4
mita fara santaj e ca nunta fara lautari
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Tati
+11
Ce sa-i faci ... Cand era PDL-ul si Basescu pe cai mari , nu misca nimic Procuratura, acum insa... Degeaba urla mass-media de acte de coruptie la aceea vreme, Basescu si PDL-ul se luptau cu mogulii...sa scormonesti probleme de acum aproape 10 ani... Este bine , dar se naste intrebarea : atunci de ce nu ati facut nimic ? Se aude domnule Daniel Morar, care acuma stai, bine mersi , la CCR ?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
escu
+4
Ia uite domnule! Și când te gândești că conu Petrăchel poza în Maica Tereza iar Alina și Raluca ziceau că portocalii sunt un partid de măicuțe, DNA vine să egaleze scorul penalilor PDL/PNL-PSD. Sau se face loc noului președinte al viitorului, marele, tarele și prtocaliul-gălbejiu PNLD?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Yoram
-7
parca va pare rau,mai Cotidianul!Este un om bun?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha @ Yoram
+7
Da, e bun, de pus pe varza! Daca ai sti cat a furat, ai tacea din gura!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
„Omul cu hărțile“ se teme de extratereștri
Publicat acum 12 ore şi 51 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 20 ore şi 40 minute
Țara gîfîie, economia crește
Publicat acum 13 ore şi 32 minute
Propunere radicală a lui Pleşoianu
Publicat acum 19 ore şi 21 minute
Simona Halep merge mai departe
Publicat acum 13 ore şi 59 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 30 minute