×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 14 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 23 iunie 2017, 13:25
EUR (€)
-0.0072 ↘
4.5915 RON
USD ($)
-0.0191 ↘
4.1096 RON
• • •
Acuzat de luare de mită și șantaj
DNA: Marian Petrache, urmărit penal

Procurorii anticorupție au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de președintele Consiliului Județean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mită și șantaj.

Potrivit DNA , Petrache era la data faptelor, în anul 2008, secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice.

Comunicatul DNA

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul
PETRACHE MARIAN, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- luare de mită,
- șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calitățile menționate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale, a primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obținute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar.

Anterior, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului.

Inculpatului Petrache Marian i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

Julieta TârnovanPublicat Vineri, 17 februarie 2017
1870
 | 5
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Parerea lui Votcaroiu
+1
Ce n-a reusit Base cu partidul lui Papion,desavarseste Klaus...halal penelei....urmeaza Plicusor Nicusoros,dar cam peste zece ani dupa ce oboseste partidul meu...
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
ochi ager
0
Ia uite mai Petrache ce ti se intampla in ciuda relatiilor in cercurile inalte ale puterii sriste. Ai tradat pe Antonescu, ti-a venit si tie randul....
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+1
DEOCAMDATA SE PRONUNTA DE PREZUMTIA DE NEVINOVATIE !!!!!ORICUM EU IL CRED NEVINOVAT DAR DACA SE DOVEDESTE ALTFEL CHIAR PNL ISI POATE PUNE CRUCE SI 2 LUMANARI SI OPOZITIA SE BUCURA DAR URMEAZA SI LA EI MULTE !!!!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Victorie!
+12
Tavarășa Raluka Țurkanova a mai scăpat de-un competitor... Până la vară s-ar putea să rămână singură în PD (pardon, PNL!)
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
legia varsovia-UTA 8-0(0-0)
+4
mita fara santaj e ca nunta fara lautari
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Tati
+11
Ce sa-i faci ... Cand era PDL-ul si Basescu pe cai mari , nu misca nimic Procuratura, acum insa... Degeaba urla mass-media de acte de coruptie la aceea vreme, Basescu si PDL-ul se luptau cu mogulii...sa scormonesti probleme de acum aproape 10 ani... Este bine , dar se naste intrebarea : atunci de ce nu ati facut nimic ? Se aude domnule Daniel Morar, care acuma stai, bine mersi , la CCR ?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
escu
+4
Ia uite domnule! Și când te gândești că conu Petrăchel poza în Maica Tereza iar Alina și Raluca ziceau că portocalii sunt un partid de măicuțe, DNA vine să egaleze scorul penalilor PDL/PNL-PSD. Sau se face loc noului președinte al viitorului, marele, tarele și prtocaliul-gălbejiu PNLD?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Yoram
-7
parca va pare rau,mai Cotidianul!Este un om bun?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha @ Yoram
+7
Da, e bun, de pus pe varza! Daca ai sti cat a furat, ai tacea din gura!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
24 articole/ Actualizat Duminică, 18 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 12 minute
Ioan Viştea

Se observă, în ultima vreme, o încercare de demonizare a stîngii românești actuale, aproape fără precedent, mult prea apăsată, de-a dreptul viscerală.

Ioan VişteaPublicat acum 17 ore şi 41 minute