Alertă cu bombă la un centru comercial din Bruxelles

Poliția belgiană a intervenit, marți, la centrul comercial 2 din Bruxelles, după o alertă cu bombă, informează postul RTL, citat de EFE

O persoană a fost reținută și, potrivit unor surse, acesta ar fi purtat o centură explozivă.

Update: Bărbatul arestat marți nu avea asupra lui explozivi, a declarat o sursă din poliția belgiană pentru Reuters.

Forțele de securitate au confirmat că presupusa centură explozivă pe care o purta bărbatul arestat era falsă, a relatat presa belgiană citată de EFE. Potrivit mass media belgiene, ar putea fi vorba de un dezechilibrat mintal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției din Bruxelles Capitale-Ixelles, Ilse Van de Keere, la ora locală 5:30″, o persoană ar fi făcut un apel pentru a sesiza cu privire la „o situație suspectă”.

Circulația pe bulevardul Jardin Botanique a fost întreruptă, în schimb stația de metrou Rogier a rămas deschisă. Echipe ale serviciilor de deminare (SEDEE) au fost trimise la fața locului pentru a evalua situația.

Premierul belgian Charles Michel și-a anulat intervenția pe care o avea programată în această dimineață în direct la postul RTL din cauza alertei. Purtătorul său de cuvânt a declarat că Michel se va deplasa la centrul de criză, a informat agenția Belga.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.