Alertă internațională privind situația din Alep

Marea Britanie, Franța și Statele Unite au cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind situația de la Alep (nordul Siriei), au anunțat surse diplomatice, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Această reuniune ar urma să se țină duminică de la ora locală 10.00 (14.00 GMT), au adăugat diplomații.

Bombardamentele intense au continuat sâmbătă, pentru a cincea zi consecutiv, asupra zonelor din Alep aflate sub controlul rebelilor.

Armata regimului condus de președintele Bashar Al-Assad a declanșat vineri o ofensivă pentru a cuceri aceste cartiere.

În cursul zilei de sâmbătă, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat „consternat” de „escaladarea militară îngrozitoare” de la Alep.

Ban Ki-moon s-a referit la „informații persistente despre raiduri aeriene implicând arme incendiare și muniție perfecționată, ca bombe capabile să perforeze buncăre”. El a subliniat că „aparenta utilizare sistematică” a acestor bombe în zone locuite „poate constitui crime de război”.

Un armistițiu de o săptămână negociat de Statele Unite și Rusia s-a încheiat luni iar eforturile diplomatice pentru a încerca restabilirea acestuia au eșuat, mai scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.