Alex Cumpănaşu se cere la Cotroceni cu „gradaţii” din societatea civilă

Ştirea că Alex Cumpănaşu s-a propus singur să meargă la Cotroceni ca reprezentant al societăţii civile ar trebui să nască o reacţie de respingere din partea celor care protestează de cîteva zile în centrul Capitalei. Vă veţi face cruce cînd veţi vedea cine sînt „civilii” lui Cumpănaşu, cu care vrea să vină în faţa lui Iohannis.

Informaţia a apărut aseară pe HotNews: Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), entitate ce reuneşte mai multe organizaţii neguvernmentale şi care este condusă de Alexandru Cumpănaşude la Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, cere să ia parte la discuţiile cu societatea civilă anunţate de preşedintele Iohannis, după demisia lui Victor Ponta”.

HotNews precizează că Alex Cumpănaşu ceruse şi miercuri să ia parte la discuţii „cu partidele politice” în vederea formării unui nou guvern şi pentru stabilirea noului program de guvernare”. Deci şi „civil” şi „politician”.

Despre cine este acest Alexandru Cumpănaşu, acum realizator al emisiunii „Ambasador de România” la Realitatea TV, Cotidianul a publicat un amplu material care poate fi recitit la adresa http://www.cotidianul.ro/alexandru-cumpanasu-isi-continua-dezinformarea-ca-ziarist-la-realitatea-tv-258931/. El a fost dintotdeauna colaborator apropiat al Ministerului de Interne, prin intermediul căruia a obţinut o finanţare ciudată, despre care DNA nici nu vrea să audă, deşi, iată, „Strada” pe care vrea s-o reprezinte Cumpănaşu, strigă „Corupţia ucide!

Vă propun acum să vedeţi care sînt ONG-urile adunate în acea Coaliţie Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), al cărei preşedinte este Alexandru Cumpănaşu. Dar nu numai atît, ci şi cine sînt reprezenaţii lor, din rîndul cărora îşi va forma delegaţia pentru dialogul de la Cotroceni, Lista este mult mai lungă, însă, mărturisim, despre unii nu cunoaştem aproape nimic, aşa încît vi-i prezentăm pe cei mai reprezentativi „civili”:

Corina Dragotescu, din partea „Centrului pentru Studii Politice, Strategii și Politici de Securitate” (!). Supranumită „Videanca”, din vremea cînd era în siajul PDL, stabilită acum în SUA (încă nu s-a lămurit dacă are şi o funcţie prin MAE), care revine în ţară întîmplător tocmai cînd sînt „evenimente”

Lavinia Șandru, din partea „Inițiativei Ecologiste din România”, realizatoarea unei emisiuni cu girofar la Realitatea TV, pe care o vedeţi într-o fotografie cînd era membră UNPR, în căutarea unui fotoliu de parlamentar

Anton Hadăr, din partea „Federației Naționale Sindicale „ALMA MATER”, aproape nelipsit din emisiunile TV în calitate de comentator politic

Marius Ovidiu Nistor, din partea „Federației Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET”

Florin Vîlnei, din partea „Federației Naționale a Sindicatelor din România „SED LEX”, cel care i-a luat apărarea lui Gabriel Oprea, minţind opinia publică despre legalitatea coloanei oficiale care a ucis un poliţist!

Dragoș Vasile Frumosu, din partea „Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară”, fost candidat PSD în Sectorul 2, nelipsit din emisiunile politice în calitate de „civil”

Răzvan Teodorescu, din partea „Consiliului Național al Rectorilor”, fost Ministru PSD al Culturii, cel care, prin închiderea emisiei TVR din noaptea de 13 iunie 1990, a declanşat Mineriada

Cătălin Prisacariu, din partea „Asociației pentru Integritate Publică”, fost realizator al unei emisiuni ultrabăsiste la B1

Dan Matei Agathon, din partea „Federației Patronatelor din Turism”și Servicii, fost ministru PSD al Turismului

Şi, aşa, pentru amuzamentul celor care au încremenit la citirea acestei liste, îl adăugăm pe Alexandru Ferariu, din partea unui ONG care are un nume incredibil: „Asociația pentru Bună Guvernare”!

De curînd, în prsă a apărut şi informaţia că Alexandru Cumpănaşu şi Lavinia Şandru erau plătiţi de UNPR pentru a susţine Conferinţe pentru tinerii acestui partid, care se predau în Primăria din Sectorul 2, unde este un primar UNPR (vezi http://www.reportervirtual.ro/2015/10/mircea-marian-reactie-catre-lavinia-sandru-si-pieleanu-o-susanea.html)!

Aceasta este societatea civilă cu care vrea să se ducă la Cotroceni acest Alex Cumpănaşu, cel care urla şi tuna pentru promovarea Legii Big Brother? Oare ce propuneri o avea Cumpănaşu pentru viitorul Guvern? Ar putea să-l întrebe chiar „Strada”, dacă tot şi-a propus s-o reprezinte alături de toţi ceilalţi „civili” din imaginile de mai sus!

Aşa cum era de prevăzut şi cum am avertizat din primele momente ale protestului din centrul Capitalei, principalul risc este deturnarea manifestării de către persoane specializate în operaţiuni de manipulare şi dezinformare, căci pentru ei o mulţime uriaşă de oameni, fără lideri şi fără experienţă, reprezintă o adevărată mană cerească.

Alex Cumpănaşu & Co reprezintă prima coloană din regimentul de profanatori ai mormintelor celor de la „Colectiv”. Rămîne doar o singură chestiune de lămurit: cei de pe listă ştiu de decizia lui Cumpănaşu? Dacă nu, e nevoie de o delimitare publică, altfel… rămîne cum am stabilit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.