Alex Leo Serban pasind in eternitate

Alex Leo Serban pe intrarea Selari

Manifestul Expoziţiei „VERSUS”

Între marile tristeţi ale Bucureştiului, poate că cea mai dureroasă este absenţa Centrului Istoric. Criza de centru pentru Capitală are ceva emblematic pentru o ţară fără direcţie. În afara unor difuze aşteptări pentru o viaţă mai prosperă, România nu are priorităţi, nu are stil şi nu are identitate.

Aceste ingrediente elementare pentru o comunitate funcţională nu are rost să le mai aşteptăm de la suspuşi. Nu ne rămâne decât să vedem ce resurse avem noi, fiecare şi împreună, pentru a stăvili această cădere în gol. Dar trebuie început de undeva.

Eu zic să plecăm de la Centru. Recuperând funcţia simbolică a Centrului Istoric, cred că am putea beneficia de o bună sursă de inspiraţie pentru paşii următori.

In expoziţia „VERSUS” veţi recunoaşte o seamă de personalităţi, înveşmântate după codurile eleganţei de odinioară, ‘cărând în spate’ fundalul dezolant al Centrului Istoric de azi. Chiar dacă arată ca o povară, prin simpla asumare a lui, aceşti oameni exorcizează cumva deznădejdea, afirmând răspicat: „Suntem vii aici şi acum. Vrem să trăim normal, ba chiar frumos. Rugăm deci, schimbaţi aceste decoruri jenante, inadecvate!”

Oare noi, cei de-o parte sau de alta a fotografiilor, vom reuşi prin această formă de exorcism consonant să doborâm ceva din pereţii de ignoranţă care ne împresoară…?

Eugen Ciocan

Maître Photographe

(Fotografiile sunt realizate în tehnică tradiţională, sepia sau colorate manual. Le puteţi vedea la FotoCabinet, str. Lipscani 41, www.fotocabinet.ro)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.