Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei cere să fie consultată

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), Clubul Monarhiștilor Clujeni (CMC) şi Clubul Monarhiştilor Bistriţeni (CMB)
salută într-un comunicat de presă „preocuparea clasei politice de a găsi o formulă legală care să recunoască rolul benefic pe care îl are Casa Regală a României în societate”.

„Reprezentanții ANRM, CMC și CMB consideră că modalitatea cea mai bună de a consacra legislativ acest rol ar fi repunerea în vigoare a Constituției din 1923 sau adoptarea unei alte Constituții care să consfințească revenirea la monarhia constituțională ca formă de stat. Credem că acest lucru poate fi făcut de către o Adunare Constituantă, rezultată în urma alegerilor legislative de la sfârşitul anului 2016”, se arată în comunicat.

Organizaţiile spun că își manifestă sprijinul pentru fiecare pas făcut de clasa politică pe drumul spre restaurarea monarhiei, precum și pentru fiecare restituire, fie ea și parțială, a prerogativelor regale, pentru că aceste demersuri reprezintă etape din parcursul spre restabilirea Regatului României.

„Ne punem la dispoziţia membrilor Familiei Regale şi Parlamentului pentru a găsi cea mai bună soluţie în reglementarea statutul juridic al Casei Regale. Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, Clubul Monarhiştilor Clujeni şi Clubul Monarhiştilor Bistriţeni își reafirmă loialitatea de neclintit față de Majestatea Sa Regele Mihai I, față de Alteța Sa Regală Custodele Coroanei Principesa Moștenitoare Margareta și față de toți membrii Familiei Regale a României”, se mai spune în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.