Alin Cocoș, audiat la DNA

Alin Cocoș a fost adus marți dimineață din nou din arest la sediul DNA pentru a fi audiat.

Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş a fost reținut pe 30 ianuarie de procurorii DNA, într-un dosar al Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea pentru un teren supraevaluat. Acesta este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă.

DNA arată cu privire la această cauză că la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte printre alţii şi Alina Bica, a aprobat raportul de evaluare prin care valoarea unui teren în suprafaţă de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 de lei. Beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea lui Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la trei persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

În acest demers, s-a implicat şi Mihăilescu Ionuţ Florin, un apropiat al lui Alin Cocoș, care a intermediat relaţia cu Bica Alina Mihaela, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire respectiv, potrivit anchetatorilor.

Potrivit unor informații, citate de B1 TV, Alin Cocoș a acceptat sa facă mai multe denunțuri împotriva unor persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.