Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș rămân în arest preventiv

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș și Florentin Mihăilescu să rămână în arest.

Fostul ministru Adriean Videanu va fi cercetat în continuare sub control judiciar, dar i-a fost ridicată interdicția de a se întâlni cu Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Florentin Mihăilescu.

Sentinţa nu este definitivă, ea poate fi contestată.

Potrivit procurorilor în perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocoş a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase suma totală de 16 milioane de euro, în tranşe, în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica şi Sergiu Diacomatu, pentru asigurarea soluţionării a două dosare de despăgubire, dintre care unul în care valoarea unui teren în suprafaţă peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei.

Pentru urgentarea soluţionării acestui dosar de despăgubire, Cocoş i-a dat Alinei Bica o cotă dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, potrivit procurorilor.

Totodată, beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea lui Alin Cocoş de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la trei persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Dorin Cocoș și fiul său Alin și-au recunoscut faptele în fața procurorilor DNA. Cei doi sunt arestați preventiv în dosarul Bica 2 în care Cocoș este acuzat de trafic de influență și dare de mită, iar Alin de complicitate la aceste fapte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.