Alina Bica, și condamnată, și fără serviciu

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată recent la patru ani de închisoare, a fost supendată din funcţia de avocat, în urma unei decizii luate de Consiliul Baroului Dolj, transmite corespondentul Mediafax.

Consiliul Baroului Dolj a luat decizia, în şedinţa de joi, de a-i suspenda Alinei Bica dreptul de a exercita profesia de avocat în conformitate cu prevederile articolului 50 din Statutul profesiei de avocat.

Conform acestui articol, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat în cazul în care împotriva avocatului s-a pus în mişcare acţiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.

„Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului din 8 decembrie s-a aflat si suspendarea dreptului doamnei Bica Alina de a mai exercita profesia de avocat, iar în urma votului s-a apreciat că sunt îndeplinite condiţiile art 50 din Statut, dispunându-se în consecinţă suspendarea”, a declarat, vineri, pentru Mediafax, av. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj. Decizia Consiliului Baroului Dolj este executorie, urmând să fie comunicată avocatului. Alina Bica poate ataca hotărârea în termen de 15 zile.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată pe 29 noiembrie de instanța supremă la 4 ani de închisoare cu executare, decizia nefiind însă definitivă (Detalii aici).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.