Alina Gorghiu, în locul lui Klaus Iohannis

Alina Gorghiu este președintele interimar al PNL. Gorghiu a fost votată de 47 membri ai Biroului Politic Național, iar contracandidatul său, Ludovic Orban, a primit 28 voturi.

„Astăzi în faţa colegelor şi colegilor mi-am anunţat demisia din PNL pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmplă duminică”, a spus Klaus Iohannis la finalul şedinţei.

„În cadrul acestui birou politic a fost ales noul preşedinte al vechiului PNL, copreşedinte al noului PNL în persoana Alinei Gorghiu şi ţin să o felicit public.
Felul în care biroul politic a acţionat, a votat, îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politică în România pentru a fi mai aproape de oamenii care ne votează şi ne pun în aceste poziţii publice. Cu această ocazie vreau să mulţumesc public partidului meu de care m-am despărţit astăzi”, a mai spus Iohannis.

Miercuri, Klaus Iohannis şi-a anunţat în şedinţa informală a liderilor liberali susţinerea pentru candidatura Alinei Gorghiu la funcţia de preşedinte al PNL.

Alina Gorghiu, după anunțarea rezultatului votului

”PNL este un partid mare, care a fost obligat după 16 noiembrie să meargă într-o direcție pe care electoratul o cere. Am avut o elegantă competiție. Îl felicit pe Ludovic Orban pentru felul în care a înțeles să ne reportăm la această funcție interimară în PNL. Indiferent cum era rezultatul votului, eu alături de Orban vom sta al aceeași masă. Vom lucra în aceeași echipă”, a precizat Gorghiu.

”Mesajul pe care l-am dat colegilor mei a fost unul de unitate a PNL, care în ultima vreme a avut sincope. Am perceput mesajul colegilor mei, sper eu, corect. Este un mesaj care ține de o reformă a PNL, a instituțiilor statului, de o recredibilizare a partidului nostru. O să ne deschidem ca partid. Chiar dacă s-a discutat despre cât de greu va fi din punct de vedere organizatoric să reorganizam PNL, nu am uitat că adversarul nostru politic este PSD și că vom avea o strategie să abordăm această parte politică a guvernării extrem de serios”, a mai spus Gorghiu.

Noul lider al PNL a încheiat reafirmând sprijiul partidului pe care îl va conduce pentru Klaus Iohannis, în calitatea sa de președinte al României.

”Aș vrea să îi transmit președintelui Iohannis că acest partid va fi un partener de încredere al președintelui și că va continua proiectele asumate în campania electorală.”, a conchis Alina Gorghiu.

Ludovic Orban a felicitat-o pe Alina şi a declarat că va îi va fi alături

„O felicit pentru faptul că a devenit președintele PNL și copreședinte al marelui PNL. Chiar dacă am fost în competiție, în momentul care s-a încheiat, sunt alături de președintele PNL, Alina Gorghiu și voi face tot ce depinde de mine pentru ca această alegere să fie confirmată și ea să fie un succes pentru PNL”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință comună cu Alina Gorghiu, după votul din BPN.

Orban a afirmat că, deşi nu a fost ales preşedinte al PNL, el va susține în continuare proiectul prezidențial al lui Klaus Iohannis.

„M-am simțit în mod evident nedreptățit, că așa este uman, pentru faptul că Iohannis nu m-a susținut pe mine, ci a susținut-o pe Alina Gorghiu. Deși a avut o altă opțiune, vreau să spun limpede că sunt în prima linie a bătăliei pentru punerea în practică a proiectului Klaus Iohannis. Voi veghea din poziția de prim-vicepreședinte al PNL ca marele PNL să fie un partener solid, credincios, corect pentru Klaus Iohannis, în îndeplinirea obiectivelor fundamentale pentru România din programul prezidențial”, a mai declarat Orban.

„Sigur că Gorghiu are avantajul de a fi o figură mai nouă în viața publică. Știu că o mare parte a alegătorilor și-au dorit acest lucru. În schimb este nevoie și de experiență și Alina Gorghiu are experiență, iar dacă nu are suficientă, întreaga mea experiență îi va sta la dispoziție. Chiar dacă pachetul Alinei pare că nu este complet, vă asigur că este complet”, a mai susţinut Orban.

Deputata PNL Alina Gorghiu declara, joi, înaintea şedinţei Biroului Politic Național, că „îndrăzneala” sa de a-şi depune candidatura pentru această funcţie vine în continuarea mesajului din 16 noiembrie de la prezidenţiale.

La rândul său, deputatul PNL Ludovic Orban declara joi dimineață, înainte de şedinţa Biroului politic al partidului, că nu numai că nu se va retrage din cursa pentru șefia formațiunii exprimându-şi totodată încrederea că BPN „va ține cont de dorința exprimată de baza PNL în procesul de consultare organizat în peste 30 de filiale județene”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.