Alina Gorghiu, preşedinte unic al liberalilor

Liberalii au decis sâmbătă ca Alina Gorghiu să fie președinte unic al PNL, europarlamentarul Daniel Buda, care are toate șansele să devină prim-vicepreședinte, fiind împuternicit să semneze listele listele electorale, din partea fostului PDL.

Tot în ședința de sâmbătă liberalii au propus ca președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă să fie coordonator al campaniei pentru alegerile parlamentare.

Update: Alina Gorghiu a devenit președinte unic al PNL după decizia vechiului for de conducere al PDL care a desemnat-o reprezentant în conducerea centrală, după plecarea lui Vasile Blaga.

Decizia va fi validată, sâmbăta viitoare, de Consiliul Național de Coordonare al PNL.

„Au fost două şedinţe. Prima a fost cea a preşedinţilor din vechiul PDL. A urmat şedinţa Biroului Permanent al PNL. În prima şedinţă, cu un singur vot împotrivă şi cu patru abţineri, am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că suntem un singur partid şi să propunem preşedinte unic în persoana doamnei Gorghiu”, a afirmat Blaga, într-o conferinţă de presă la sediul PNL.

De asemenea, primarul Aradului, Gheorghe Falcă a fost ales şeful campaniei electorale a partidului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din partea vechiului PDL, Daniel Buda a fost împuternicit să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Update: Alina Gorghiu a afirmat sâmbătă că funcția de președinte unic al liberalilor nu reprezintă o misiune ușoară, acum fiind mai greu deoarece, până în prezent, „povara” era împărțită.

„Este un semn de maturitate al unei echipe care s-a format de doi ani încoace (…). Este momentul să ne uităm la tot ce înseamnă perspectiva pe care PNL o are și sunt momente în care din criză poți să ieși întârit, mai unit, uitându-te înainte cu speranța că lucrurile vor merge mai bine”, a declarat Gorghiu, într-o conferință de presă.

Prioritățile PNL sunt legate de programul de guvernare, a mai spus Gorghiu, care a aratat că acest document va fi prezentat la ședința Consiliului Național de Coordonare al formațiunii politice, care va avea loc săptămâna viitoare.

„Lista PNL va fi una de care să nu ne jenăm nici la Iași, nici la București, nici la Suceava, nici în Călărași. Va fi o listă așa cum și-o dorește electoratul și cum mare parte a organizațiilor și-o doresc”, a spus Gorghiu.

Potrivit unor surse, după două ore de şedinţă, s-ar fi convenit ca Alina Gorghiu să fie preşedinte unic, iar Daniel Buda împuternicit pentru semnarea listelor.

Au fost vehiculate mai multe nume: Gheorghe Flutur, Adriana Săftoiu, Gheorghe Falcă, Daniel Buda sau Cătălin Predoiu.

Flutur a refuzat oferta, iar Predoiu a dat de înţeles că nu i s-a propus nimic concret. Cei din vechiul PNL ar dori să rămână însă doar Alina Gorghiu în fruntea partidului, conform surselor citate.

Pe de altă parte, dacă Blaga “ţinea morţiş”, ca Adriana Săftoiu să preia funcţia de copreşedinte care revine fostului PDL, se pare că Blaga nu a mai luat în calcul să facă vreo nominalizare. De altfel, vineri seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Adriana Săftoiu a dezmințit informaţiile date în presă, potrivit cărora ea ar urma să fie succesoarea lui Blaga.

Prin revenirea la un singur președinte, și acela al aripii PNL, liberalii netezesc calea instalării în fruntea partidului a lui Dacian Cioloș, idee susținută și promovată de președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.