„Allah Akbar”, pe avioane europene

Graffiti în limba arabă au descoperite pe patru avioane ale companiei britanice Easyjet și pe un avion al companiei spaniole Vueling pe aeroporturi franceze, printre care cel puțin un mesaj „Allah Akbar” (Allah cel mare), informează sâmbătă surse polițienești și aeroportuare citate de AFP, conform Agerpres.

Trei cazuri au fost descoperite pe aeroportul din Lyon și două cazuri la Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris, conform unei surse din poliție.

Una dintre ipoteze este că mesajele au fost scrise înainte de sosirea acestor avioane pe platformele aeroportuare franceze.

La Roissy a fost descoperit la 24 noiembrie mesajul „Allah Akbar” pe un aparat de zbor al Easyjet, sosit în ajun de la Budapesta, a afirmat o sursă aeroportuară. Înscrisul a fost șters înainte ca pasagerii să se îmbarce.

Descoperirea mesajelor ridică întrebări privind nivelul de securitate de pe aeroporturi, comentează AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.