Allianz, principalul reasigurator al aeronavei care s-a prăbușit în Ucraina

Grupul german Allianz SE este principalul reasigurator pentru avionul de pasageri aparținând Malaysia Airlines, care s-a prăbușit joi.

Valoarea aeronavei Boeing 777 se ridică la 97,3 milioane de dolari, a anunțat brokerul londonez de asigurări Aon Plc.

Avionul Boeing-777 al Malaysia Airlines s-a prăbușit joi, iar toți cei 280 de pasageri și cei 15 membri ai echipajului au murit. În cazul în care se dovedește că accidentul este legat de terorism, Atrium Underwriting Group Ltd acoperă pagubele.

Purtătoul de cuvânt al Allianz, Jacqueline M. Maher, anunță că își menține sprijinul acordat clienților companiei, dat că este mult prea devreme pentru a comenta informațiile referitoare la accident.

Cel mai mare asigurator european, Allianz SE, este prezent și pe piața din România.

Asociația Europeană a Piloților (ECA) a cerut „măsuri imediate” pentru garantarea securității avioanelor ce survolează regiunea din estul Ucrainei, ruta cea mai frecventată din sud-estul Asiei.

„Asociația face o petiție către autoritățile europene să adopte măsuri imediate pentru a garanta securitatea tuturor zborurilor care survolează regiunea”, a spus președintele Asociației, Nico Voorbach, într-un comunicat de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.