Alpinist român mort în masivul Mont Blanc

Un alpinist român a murit după ce a căzut într-o prăpastie de 200 de metri pe versantul italian al masivului Mont Blanc, la frontiera dintre Franţa şi Italia, scrie Mediafax pe pagina electronică.

Românul Iulian C., în vârstă de 34 de ani, a căzut în prăpastie după ce a escaladat Vârful Punta Walker, care are altitudinea de 4.208 metri.

Bărbatul a căzut în gol circa 200 de metri, lovindu-se de stânci.

„Eu mergeam în faţa lui, l-am auzit ţipând, m-am uitat şi nu l-am mai văzut”, le-a spus autorităţilor un prieten al alpinistului, potrivit site-ului AostaSera.it. Acesta a precizat că accidentul a avut loc în timp ce se aflau în zona refugiului montan Boccalatte, la altitudinea de 2.803 metri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.