Alte 8 luni de detenție pentru Ehud Olmert

Fostul premier Ehud Olmert, primul șef de guvern israelian trimis în spatele gratiilor, va executa o pedeapsă suplimentară de 8 luni la condamnarea de 19 luni de detenție pe care o ispășește pentru fapte de corupție, după ce Curtea Supremă de la Ierusalim a respins miercuri recursul fostului om politic, transmite DPA, citată de Agerpres.

În mai 2005, Ehud Olmert a fost condamnat la 8 luni de detenție cu executare pentru că a primit zeci de mii de dolari de la omul de afaceri american Morris Talansky pe când era ministru al comerțului și industriilor. Dosarul urma să fie judecat în apel de Curtea Supremă, care și-a anunțat miercuri decizia.

Ehud Olmert (70 de ani), fost prim-ministru între 2006-2009, a fost încarcerat în luna februarie în închisoarea Maasiyahu, la sud-est de Tel Aviv, fiind găsit vinovat de luare de mită și de obstrucționarea justiției.

El a fost condamnat la 18 luni de detenție pentru mită primită în cadrul proiectului imobiliar faraonic Holyland, din Ierusalim, pe când era primar al orașului, între 1993 și 2003.

Acestei pedepse i s-a adăugat ulterior o lună de detenție, pentru obstrucționarea justiției, pentru că Olmert a încercat să cumpere tăcerea fostei sale secretare Shula Zacken.

Dată fiind calitatea sa de cunoscător de secrete de stat, autoritățile i-au asigurat lui Olmert condiții de securitate speciale, fostul premier fiind încarcerat în blocul 10 de la Maasiyahu, denumit de presă „aripa VIP” a închisorii.

Fostul prim-ministru recunoaște că a comis „greșeli”, dar susține că acestea nu au fost infracțiuni și neagă că ar fi luat mită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.