Alte două arestări în cazul camionului morții

Două noi arestări au fost operate în Bulgaria și Ungaria în ancheta privind tragedia celor 71 de imigranți găsiți morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul Austriei, a anunțat un purtător de cuvânt al procuraturii din orașul austriac Eisenstadt, transmite APA, citată de Agerpres.

Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat căutat prin mandat european, suspectul fiind arestat în Bulgaria, a precizat Verena Strnad.

„Acum mai trebuie ca autoritățile bulgare să întreprindă procedurile referitoare la predarea persoanei”, a declarat ea.

Conform purtătoarei de cuvânt, un al doilea bărbat a fost arestat în Ungaria.

Patru indivizi — trei bulgari și un afgan — arestați vineri în Ungaria în cadrul anchetei au compărut sâmbătă în fața tribunalului din Kecskemét (centrul Ungariei). Cei patru au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Un al cincilea suspect, un bulgar, a fost reținut de poliția ungară în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.