Alte trei țări pe lista neagră a lui Trump

Coreea de Nord, Venezuela și Ciad au fost incluse duminică între țările vizate de decretul anti-imigrație american, în timp ce Sudanul, una din cele șase țări musulmane din precedentul ordin, a fost scos de pe listă, transmite AFP.

Noile restricții de călătorie vor intra în vigoare pe data de 18 octombrie și vizează opt țări: Iran, Libia, Somalia, Siria, Yemen, Ciad, Venezuela și Yemen.

Restricțiile sunt diferite în funcție de țară. Toți cetățenii din Coreea de Nord și Ciad au interzis accesul pe teritoriul american, în timp ce în cazul Venezuelei interdicția se limitează la o lungă listă de oficiali guvernamentali și familiile lor.

„Să fac America sigură este prioritatea mea numărul unu. Nu vom accepta în țara noastră pe cei ce nu putem să-i verificăm bine”, a afirmat Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter.

Restricţiile de călătorie precedente, care au expirat duminică, vizau cetăţenii din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen care „nu au relaţii de bună-credinţă cu persoane ori entităţi din Statele Unite”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.