Alţi patru occidentali capturaţi de teroriştii Statului Islamic

Militanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SI/SIIL) au capturat încă patru occidentali în ultimele zile, în Siria, având în prezent 20 de ostatici străini – în principal jurnalişti şi angajaţi ai unor agenţii umanitare, scrie Mediafax, care citează ziarul The Guardian.

Cele patru persoane ar fi, potrivit surselor citate, două femei din Italia, un danez şi un japonez, iar capturările ar fi avut loc în oraşul sirian Alep.

Cei patru ostatici au fost transferaţi în localitatea Raqqa, bastionul din nordul Siriei al grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria – SI/SIIL/SIIS).

Cele două italience, scrie publicaţia La Stampa sunt implicate în acţiuni umanitare. Se numesc Vanessa Marzullo şi Greta Ramelli şi au fost răpite în iulie în Siria.

În prezent, peste 20 de cetăţeni occidentali sunt ţinuţi ostatici de grupul terorist SIIL în Siria sau în nord-vestul Irakului. Printre persoanele răpite se numără Steven Sotloff, un jurnalist american care colaborează cu revistele Time şi Foreign Policy, răpit în urmă cu un an la frontiera dintre Siria şi Turcia. În înregistrarea care prezintă decapitarea jurnalistului american James Foley, organizaţia teroristă ameninţă că Sotloff ar putea fi executat dacă Statele Unite vor continua raidurile aeriene în nordul Irakului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.