×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:04
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Preocuparea puterii pentru etichetă
Amăgeli cu ștaif
Doamnele din Parlament respectă codul de ţinută şi se îmbracă frumos în fiecare zi
Doamnele din Parlament respectă codul de ţinută şi se îmbracă frumos în fiecare zi

Au rezolvat toate problemele României și a mai rămas doar „eticheta“ să fie respectată! Cel puțin așa au ajuns să gândească majoritatea guvernanților noștri, începând cu „locatarii“ din Palatul Victoria și terminând cu câte un președinte de consiliu județean plin de idei și emfază.

Miniștrii din Cabinetul lui Mihai Tudose s-au văzut puși în fața unei alte forme de „omerta“, ambalată frumos sub numele de cod de conduită destinat uzului lor, precum și tuturor subordonaților acestora, mai mici sau mai mari în grad. Ca să nu lase loc de speculații sau diverse cârteli, însuși premierul Tudose a ținut să facă marele anunț privind transparența codului de conduită după care se vor ghida toți cei care activează în numeroasele ministere, agenții și autorități ale României. Pe același model s-au pliat și unii șefi de autorități publice locale, doar că ținta „codurilor“ lor a fost populația. Iar dezastrul unei astfel de măsuri nu a întârziat să apară!

Executivul țintește moralitatea

Guvernul a adoptat printr-un memorandum un nou cod de conduită cu adresabilitate pentru membrii săi. Documentul stabilește că principiile generale care guvernează conduita miniștrilor sunt „supremația Constituției și a legii, prioritatea interesului public, profesionalismul, integritatea morală și transparența în exercitarea demnității publice“. De asemenea, codul reglementează norme de conduită și etică pentru miniștri și are ca obiectiv principal „asigurarea exercitării demnității publice de membru al Guvernului în condiții de integritate, imparțialitate și transparență, ca mijloc de promovare a unei bune guvernanțe, element important al democrației“. Astfel, potrivit deciziei Executivului, membrii acestuia au obligația să declare, prin orice mijloc, orice situație de natura celor care generează conflict de interese sau incompatibilitate. În plus, le este interzis să permită utilizarea numelui sau a imaginii proprii în acțiuni publicitare pentru promovarea unei activități comerciale, conform unor surse din Guvern. Și pentru că este mare nevoie, actul de uz intern statuează ca „în activitatea publică, membrii Guvernului invitați la dezbateri publice de orice natură, în calitate oficială, au obligația să prezinte poziția oficială asumată de Guvernul României“. În situația în care nu există o poziție oficială a Guvernului, reprezentanții acestuia au obligația să facă cunoscut faptul că opinia exprimată nu reprezintă punctul de vedere oficial al Executivului.

Un prefect, luat în bețe de contribuabili

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a ajuns să fie cunoscut de toți gorjenii nu grație activității sale din fruntea instituției publice pe care o conduce, ci ideilor năstrușnice și exigențelor sale vestimentare. Crescut în umbra politică a lui Victor Ponta, cu care, de altfel, este și prieten bun și reevaluat de Liviu Dragnea, Florescu le-a impus angajaților și celor care vin în audiență un cod vestimentar. Fostul pesedist le-a cerut jandarmilor care păzesc intrarea în sediul Prefecturii să nu permită accesul în instituție persoanelor cu fuste mai scurte cu o palmă deasupra genunchilor, bărbaților îmbrăcați în pantaloni scurți sau încălțați cu
șlapi, precum și celor care dau dovadă că au gusturi îndoielnice în materie de vestimentație și se îmbracă cu imprimeuri împestrițate. Nici cei care poartă blugi rupți, după ultimul răcnet al modei, nu au acces liber în Instituția Prefectului din Gorj. „Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase și nici hainele cu desene sau sloganuri“, se arată clar în proiectul de hotărâre al lui Ciprian Florescu. Culmea ironiei este că ordinul emis de prefect îngrădește accesul tuturor cetățenilor „inadecvați“ și în celelalte instituții publice care își au sediul în Palatul Administrativ din Târgu Jiu. Prefectul de Gorj a admis că nu s-a consultat decât cu reprezentanții Consiliului Județean în ceea ce privește emiterea ordinului care limitează accesul în Instituția Prefectului. Pe lângă contribuabilii de rând, nemulțumiți de emiterea ordinului de restricție în Prefectura Gorj au fost și parlamentarii care au cabinetele în incinta Palatului Administrativ.

Îi verifică personal pe subalterni

Prefectul de Gorj îi verifică personal pe angajați dacă sunt îmbrăcați corespunzător la locul de muncă. „Sunt curios să văd și eu cine este dispus să încalce codul de conduită al funcționarului public. Nu se va face rabat de la regulament nici în cazul angajaților de la Prefectura Gorj sau de la alte instituții care funcționează în Palatul Administrativ“, a rămas ferm pe poziția beligerantă, cu desenele de pe haine și papucii de plajă ai vizitatorilor și colaboratorilor săi, Ciprian Florescu.

Laur EmrePublicat Duminică, 13 august 2017
1120
 | 3
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Zak
+1
Si cam cat costa?
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Crestin
+4
BRAVO LUI!!!! o initiativa laudabila! din familie ar trebui sa porneasca aceasta conduita vestimentara!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
vasilica
+3
LEmre scuze ca folosesc numai numele de familie-asta ca sa stie cititorii ce natie esti! ,ai omis cu buna stiinta pe omul cu ochelarii fumurii,KWI ,presedintele nostru!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Amy
+2
Blonda cu bluza cel putin 2 masuri mai stramta decat talia justa, incorsetata ca respira doar pe ochii de la ciorap face reclama la reciclatul imbracamintei si economia in timp de criza, mai importanta, cred, e conduita si lipsa de balbe cu legile...lipsesc prospetimea si nervul in acest guvern.... dar imi place Tudose.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Citadin @ Amy
0
Au scos-o si din foto...
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
O initiativa laudabila !
+6
Si, care-i problema ? Va plac toate "zdrentele" imbracate cu alte zdrente ("blugii" aia luati ori din talcioc cu 10 lei, ori din "butic" cu 200 de euro, daca-i vorba de vreo pitipoanca care a agatat cite un borfas national si acuma il tapeaza de bani) ? Sau ghertoii tatuati care intra in slapi in institutii sau se scarpina pe burdihane in vazul lumii ?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Zak @ O initiativa laudabila !
+3
Problema este ca se imbraca pe banii populatiei fara sa munceasca nimic pentru cei care le platesc. Doar petreceri si desfrau vestimentar, poate ca o mai fi si desfrau de alta natura, dar nu s-a publicat inca in presa... Nu vedeti ce legi tampite da Parlamentul? Dar nu le ajungi cu prajina la nas, atat se considera de importanti.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 52 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017