×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 20 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:36
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Ambarcaţiune, în derivă pe Marea Neagră

Mai multe persoane care se află la bordul unei ambarcaţiuni care pluteşte în derivă pe Marea Neagră, la aproximativ 32 de mile marine Est Midia, sunt în pericol din cauza vântului extrem de puternic, fiind transmise, prin sistemul radio, mesaje de ajutor.

Potrivit unui comunicat emis marţi de Poliţia de Frontieră, a fost detectată încă de la ora 11, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR, o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti.

Ţintă a fost confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale ca fiind o ambarcaţiune cu multe persoane la bord.

„Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu 2 nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare care a participat cu o nava de intervenţie aflată în zonă. De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Potrivit documentului citat, nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă, respectiv vânt puternic, de gradul 5.

„Din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol. În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol”, mai spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

(R.C.)Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
922
 | 0
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Obuz
+5
Pana la urma lucrurile s-au lamurit, erau 160 de imigranti irakieni care ,in mod curios nu au ajuns in Bulgaria(mult mai aproape de Turcia) nici in Ucraina ,care are nave de patrulare mai performante, ci fix la Midia in Romania !Cand a plecat din Turcia ce a declarat ca are la bord? Prin 2 articole,ieri, Cotidianul a "prevestit 'situatia cu traficul de imigranti care s-a pus temeinic pe Romania !Deci in mod clar afacerea aprins radacini,autoritatile au pus botul,toata lumea rade,canta si danseaza!Plus ca ,pentru acceptanta ,se raporteaza ca 50 dintre imigranti erau copii,nu cumva sa avem reactii contrare "autoritatilor"!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
a
+2
Sa-mi fie cu iertare : nu se scrie "ambarcatiune, in deriva pe Marea Neagra", ci " ambarcatiune in deriva pe Marea Neagra " Dar, virgulele au fost de cand se stie o problema pentru fatuci.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
analfabet
+1
"2 (DOI) nave de intervenţie"
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
scott
+9
sunt imigranti care vor sa intre ilegal in Romania, crezand ca aici sunt cele 72 de virgine promise in ccoran
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz
+12
O freaca cu salvarea pana se inteleg la pret, iar sunt vreo 100 de imigranti !De ce nu se interzice intrarea in apele teritoriale?
Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 22 ore şi 53 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 5 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 4 ore şi 54 minute
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 44 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 55 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 33 minute