Ambasada României la Washington, despre întâlnirea dintre Trump și Iohannis

Ambasada României la Washington salută anunțul oficial al Casei Albe privind întâlnirea la nivel înalt dintre președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și președintele României, Klaus Iohannis, se arată într-un comunicat de presă.

Întâlnirea care va avea loc la Casa Albă pe data de 9 iunie este rezultatul unei activități diplomatice lansate și susținute imediat după începerea mandatului noului președinte al SUA, se menționează în comunicat.

Ambasadorul României, George Maior, a anunțat, la începutul lunii februarie, în cadrul unui interviu acordat presei românești, că „obiectivul nostru cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic, este o vizită, o întâlnire între președintele României și președintele Americii” și că „România este un aliat semnificativ și important pentru SUA în regiune și chiar în plan global”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, a comunicat miercuri că „președintele Donald J. Trump îl va primi pe președintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 9 iunie 2017, într-o vizită de lucru. Președintele Trump dorește să discute modalități de aprofundare a relațiilor și de întărire a parteneriatului strategic dintre Statele Unite și România”, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.