Ambasada SUA, precizări în cazul presupusei vizite a lui Iohannis la Băsescu

Ambasada SUA confirmă că a găzduit, pe 10 iulie, la vila Dante un eveniment la care au participat mulţi oaspeţi români şi străini, după ce liderul PNL Klaus Iohannis a spus că a participat la o întâlnire organizată de misiunea diplomatică, și nu la o întâlnire cu Traian Băsescu.

„În după-amiaza zilei de 10 iulie am găzduit la vila Dante un eveniment la care au participat mulţi oaspeţi români şi străini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA, Angela Gemza, citată de Mediafax, în pagina electronică.

Aceasta a precizat însă că „Ambasada SUA nu face publice listele de invitaţi la evenimentele sale”.

Precizările vin în contextul în care liderul PNL, Klaus Iohannis, a dezmințit că s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu, aşa cum a susţinut Antena 3, spunând că mergea de fapt la vila Dante pentru evenimentul organizat de Ambasada americană atunci când mașina sa a fost surprinsă în niște fotografii.

„Eu nu am fost în vizită la preşedinte, ci am participat la un eveniment organizat de domnul Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, la Vila Dante, reşedinţă deţinută de Ambasada Statelor Unite. La această manifestare nepublică, organizată în seara zilei de 10 iulie, cu ocazia încheierii mandatului în România a domnului Butcher, au participat mai mulţi diplomaţi de rang înalt din ambasade ale statelor occidentale”, spune Iohannis.

Iohannis a declarat, marţi, că ultima întâlnire pe care a avut-o cu Băsescu a fost „undeva la începutul anului 2008” şi de atunci nu a mai avut contacte cu acesta.

„Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu a fost, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat!”, a precizat liderul PNL, răspunzând unei întrebări.

Klaus Iohannis a fost acuzat că s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu după ce mașina sa a fost filmată în zona reşedinţei prezidenţiale. Acuzația a fost lansată de Antena 3.

În replică, liderul PNL a precizat că a participat de fapt la o întâlnire de adio pentru fostul însărcinat cu afaceri al SUA, Duane C. Butcher, nu la o întâlnire cu Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.