Ambasada SUA ține lecții Guvernului

Însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson, a declarat, joi, citat de HotNews, că Guvernul României trebuie să demonstreze că în viziunea sa, incluziunea socială și economică, ancorată în statul de drept este fundamentul consolidării democrației, transmițând că „graba politică pe termen scurt nu trebuie să submineze reformele pe termen lung”.

Thompson a ținut un discurs la „Zilele investitorilor”, eveniment organizat de Franklin Templeton, administratorul unic al Fondului Proprietatea.

„Guvernul României trebuie să demonstreze că în viziunea sa, incluziunea sociala și economică, ancorată în statul de drept și un proces decizional transparent, este fundamentul consolidării democrației și al asigurării unei creșteri economice durabile”, a declarat Thompson.

În context, diplomatul american a atras atenția că modificarile fiscale și economice limitate, motivate politic, au efect negativ asupra României.

„Graba politică pe termen scurt nu trebuie să submineze reformele pe termen lung. Un proces decizional economic și fiscal limitat are efect negativ asupra dezvoltării economice pe termen lung și trimite semnale gresite actualilor și potențialilor investitori și parteneri. Statul de drept, stabilitatea mediului de afaceri și consultările cu părțile interesate sunt fundamentul pentru construirea unei economii românești dinamice și solide. România are tăria necesară pentru a răspunde acestor provocări”, a mai spus oficialul SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.