Ambasadorul american la Seul, rănit într-un atac

Ambasadorul Statelor Unite în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost rănit de un bărbat înarmat cu o lamă de ras joi la Seul, potrivit poliției și televiziunii, transmit Associated Press și France Presse, conform Agerpres.

Canalul de știri YTN, citând surse din poliție, a afirmat că un bărbat înarmat cu o lamă de ras ascunsă în mâna dreaptă l-a atacat pe Mark Lippert în timp ce el participa la o întâlnire la ora micului dejun în centrul Seulului.

Televiziunea a difuzat o imagine care îl arată pe ambasador șocat după atac, cu mâna dreaptă pe obraz și mâna stângă plină de sânge.
Lippert, 42 de ani, a fost transportat la spital dar viața lui nu este în pericol, potrivit acelorași surse.

Atacatorul, care a fost imediat reținut, a lansat un slogan împotriva războiului și pentru unificarea celor două Corei rivale când l-a rănit pe diplomat, instalat în funcție la Seul în octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.