În Parlamentul României să se facă politică, nu bani!

Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke, spune, într-un interviu acordat MEDIAFAX la finalul mandatului, că ”în Parlamentul României ar trebui să se facă politică, şi nu bani”. El vorbeşte şi despre problemele din administraţie, unde sunt ”multe persoane incompetente şi corupte”.

Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke, vorbeşte, în interviul acordat MEDIAFAX, despre amploarea pe care a luat-o migraţia, dar şi despre administraţie, unde crede că sunt adevăratele probleme cu care se confruntă România.

Diplomatul consideră că în administraţia din România ”este prea multă numire politică”, ajungând directori ”persoane care nu au o diplomă şi care nu sunt capabile să ocupe astfel de funcţii”.

Philippe Beke mai spune că toate iniţiativele de până acum privind descentralizarea au eşuat şi că România nu are niciun motiv pentru care să nu poată reuşi să finalizeze acest proces.

De asemenea, diplomatul consideră că este necesară elaborarea cât mai rapidă a noii legislaţii privind licitaţiile publice, spunând că în administraţie ”sunt prea multe persoane incompetente şi corupte”.

Totodată, el spune că politicienii trebuie să îşi asume responsabilitatea, să nu mai insiste pe extinderea imunităţii, iar în Parlament ”să se facă politică, şi nu bani”.

Philippe Beke mai crede că România ar putea dezvolta şi investi foarte mult în turism, prin crearea unor pachete comune cu Bulgaria şi Serbia, pentru turiştii care vor să descopere mănăstirile din aceste ţări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.