Ambasadorul britanic, mesaj în legătură cu românii din Regat

Ambasadorul Paul Brummell le-a vorbit duminică tinerilor prezenți în Tabăra de Vară a UDMR din județul Harghita, despre contextul în care s-a organizat referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și provocările apărute după votul pozitiv dat de cetățenii britanici, transmite Agerpres.

Întrebat ce se va întâmpla cu cetățenii români din Marea Britanie, Paul Brummel a punctat faptul că nimic nu se va schimba până când negocierile nu vor fi încheiate și că este vorba de un proces îndelungat.

„Mesajul este, categoric, să fie calmi, pentru că, după cum am mai spus, negocierile sunt un proces îndelungat, care nu a început. Deci, premierul nostru și Guvernul au spus clar că în perioada interimatului nimic nu se va schimba până când negocierile vor fi încheiate. În Regatul Unit, cetățenii statelor membre UE au drepturi depline, ceea ce înseamnă că cetățenii români din Regatul Unit se vor bucura de aceleași drepturi și obligații pe care le-au avut și înainte. Deci, la 31 iulie, situația este exact ca înainte de 23 iunie. (…) Mesajul cetățenilor din Marea Britanie este foarte clar, cetățenii UE sunt bine veniți”, a declarat ambasadorul britanic.

El recunoscut că în prezent „comunitatea românească joacă un rol important în Marea Britanie” și a făcut referire la românii care s-au evidențiat în domenii dintre cele mai diverse, de la cultură până la domeniul sanitar.

Totodată, diplomatul britanic a mai spus că nu vor interveni schimbări nici în ceea ce privește situația studenților români din Marea Britanie, până la finalizarea negocierilor și că universitățile din această țară „au intenția de a rămâne cele mai deschise posibil pentru studenții cei mai deștepți din toată lumea, inclusiv din România”.

În ceea ce privește relațiile dintre România și Marea Britanie, ambasadorul Paul Brummell a spus că acestea vor fi ghidate „de parteneriatul strategic care se focusează pe doi piloni cheie: securitate și prosperitate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.