×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 05:01
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Ministrul dă explicații după modificările legilor justiției
Ambasadorul Marii Britanii, întâlnire cu Tudorel Toader

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a ajuns miercuri la sediul Ministerului Justiției pentru a se întâlni cu ministrul Tudorel Toader.

Update: Modificările la legile Justiției, traficul de ființe umane și colaborarea dintre Marea Britanie și România în domeniu au fost printre temele discutate de ministrul Tudorel Toader și ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

''Am discutat despre colaborarea dintre Marea Britanie și România în domeniul justiției. Avem o colaborare foarte strânsă. (...) Am discutat despre modificările sistemului judiciar din România. Am subliniat că România trebuie să decidă conform Constituției și procedurilor parlamentare. Am subliniat că apreciem ce a făcut România în ceea ce privește lupta împotriva corupției. România are instituții care lucrează într-un mod foarte bun. Modificările la legile Justiției trebuie discutate cu toate părțile. Ministrul a explicat scopul modificărilor'', a spus Brummell.

Pe 1 septembrie, Ambasada Marii Britanii la București își exprima speranța că orice modificări în domeniul Justiției vor avea "rolul de a sprijini și dezvolta progresul important realizat de România, în ultimii ani, în lupta împotriva corupției".

"Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția și cu procedurile parlamentare", se arată într-un punct de vedere al misiunii diplomatice transmis la solicitarea Agerpres.

Proiectul de modificare a legilor Justiției a fost publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiției.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit marți dimineață cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

Pe 23 august, ministrul Toader a anunțat mai multe modificări care vor fi aduse legislației sistemului judiciar. Printre acestea, numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public care să fie făcute de Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României.

Rareş ConstantinescuPublicat Miercuri, 06 septembrie 2017
1481
 | 4
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
c.g.
0
Acum daca Marea Britanie a spus '' pa '' la U.E. ce atata taina pe domnul amabasador Paul Brummel cu Ministru Justitiei domnul Tudorel Toader ???
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Ardeleanul
+5
Pe cand ambasadorul Ro la Londra va face acelasi lucru la ministerul britanic pentru justitie ?
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
His Exccelency Mr. Bean
+9
Adevarul este ca e chiar circ in toata regula: ies ambasadorii ca sobolanii din nava care se scufunda, sa aiba grija sa-si protejeze potlogariile firmelor din tarile lor. Uite asta da modalitate de lucru pentru DNA in loc sa se tina de potlogarii si porcarii in campul tactic; propui schimbari de lege si mai ales ameninti pozitia uneia ca Kovesita si ies adevaratii corupti ca sobolanii (pardon ambasadorii) la suprafata. Pana acum stim de cel american si cel britanic, probabil ca a fost si francezul. Sa mai asteptam un pic si o sa avem lista marilor corupti din Romania. Chiar e mai mult decat suspect dar si penibil aceast pelerinaj al craisorilor astora ambasadoriali pe la ministerul justitiei. Practic, rezulta ca de fapt DNA si Kovesi au fost de multi ani "protectorii infractorilor" internationali. Adica Cappo di tutti capi! Sau, pe limbajul atat de drag lor au "favorizat infractorii" constituindu-se in "grup infractional organizat". Chiar nu poate Ministerul de Externe sa spuna ambasadorilor astora sa nu se mai dea in spectacol in halul asta? Cum apare ceva legat de DNA, Kovesi etc cum fac clovnii de ambasadori carare catre ministerul de justitie. Parca e un pelerinaj. Sa-l chemam si pe ambasadorul Sfantului Scaun ce ziceti sa binecuvanteze? Oricum atitudinea acestor ambasadori e de un penibil cumplit. Si cand te gandesti ca ei zic ca reprezinta niste tari civilizate si, cica, democratice.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
IQ100
+3
ce fatza de britanic are si domnul...
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Je @ IQ100
+1
Curat britanic, coane Fanica !
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Cititor
+14
Ce e porcaria asta cu urecheatul unui ministru de niste neica ambasadorii, care au fost primiti in tara asta pentru cu totul alta treaba decat datul de indicatii si note la purtare?! Chiar trebuie sa ma simt, ca roman, cetatean de mana a doua, sa-mi scot pasaportul cu teama ca orice ciuciunghez ma poate trage de maneca si trata ca pe un inapoiat? Aceasta clasa politica aservita strainatatii e o rusine nationala de proportii istorice. Dupa licuriceala lui Basescu acum ce ne mai asteapta: prosternarea in colectiv la icoana anglo-americana?
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
iohann
+19
Maine vine ambasadorul din Burkina Faso? sau cine e la rand, sa ne invete? Oricum nu conteaza ca sistemele de drept din tarile lor nu corespund de nici o culoare cu cel de la noi, important e sa fim atentionati si invatati....Ca doar pe baza de reciprocitate si ambasadorii nostri ii invata pe ai lor cum sa faca legile justitiei, nu? Ar putea infiinta si Marea Britanie o directie ,NDA sa zicem...si le oferim suport de specialitate si know-how, nu? cred ca asta a fost de fapt motivul intrevederii...
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Bethoven @ iohann
+20
Important este sa nu se dezgroape mortii din justitie, adica dosarele si faptele care duc la si incrimineaza ambasadori, cetateni, oameni de afaceri si companii multinationale, reprezentate de aceste ambasade. Cel putin pana la prescrierea faptelor! E logic, nu? Asta e ordinul dat ambasadelor de catre guvernele si serviciile secrete din tarile lor de bastina! Nicidecum obrazniciile si magariile enuntate saptamanal de american, neamt, uneori si de catre cel francez, olandez, englez, si altii, cam de catre toti! Ce credeti, "dragi tovarasi si pretini" ambasadori cum ar fi sa fie date in vileag si trimise in justie, chiar la ei acasa!, potlogariile de miliarde facute de Bechtel - SUA, privatizarile Galati, BCR, Petrom, ...., EADS - Frata + Germania, corvetele fier - vechi din Anglia, si lista poate continua pana maine? Despre potlogariile si afacerile ambasadorilor SUA, Ghitanstei si celalalt, cu moartea lui Theo Peter, ambasadorul de astazi nu karaie nimic?
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Titel
+10
Mie mi se pare o miscare buna din partea ministrului, este un rau necesar. Cand ministrul justitiei a prezentat principiile car vor sta la baza modificarii legilor justitiei, vuia presa binomului despre pozitiile acestor ambasade care si-au manifestat ingrijorarea. Acum le-a luat panea de la gura, nu mai au unii motiv sa mearga cu plangeri la portile acestor ambasade.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
ANNA LUCA
+19
Ce treaba are BRITANICUL, se crede in INDIA COLONIALA?
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Musca cu elice
+19
Asta ce mai cauta?
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Ion Br
+20
Până aici au fost Microsoft şi BAE Systems (fregatele de la fier vechi). Cine se mai teme că-şi pierde protecţia?
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
 NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI pentru Florian Coldea
Publicat acum 21 ore şi 45 minute
Compania Tarom, o afacere în familie
Publicat acum 16 ore şi 50 minute
Tudose trage din nou de urechi Enel
Publicat acum 13 ore şi 52 minute
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi 6 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 18 minute