Ambasadorul Rusiei la Chişinău: V-am avertizat cu un an în urmă

„Decizia Rusiei nu e o surpriză, aţi fost avertizaţi un an în urmă”, a declarat ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, după o întevedere cu ministrul moldovean Economiei, Andrian Candu, comentând decizia Moscovei de a impune taxe vamale la importul produselor moldoveneşti, transmite 24h.md.

„Nu a fost un moment neprevăzut, am avut consultaţii, noi am încercat să găsim un compromis timp de un an de zile, deoarece considerăm că Moldova nu ar trebui să stea între două zone de comerţ liber, aceasta afectează economia Rusiei”, a adăugat diplomatul.

Guvernul Rusiei a decis să impună taxe de import pentru mai multe categorii de produse din Republica Moldova. Decizia semnată joi de premierul Dmitri Medvedev urmează să intre în vigoare peste o lună. Ea prevede taxe pentru 19 categorii de produse, inclusiv fructe, legume, vin, carne, cereale, zahăr, mobilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.