Ambasadorul Rusiei la ONU: SUA au coordonat lovitura de stat în Ucraina

Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin a învinuit direct Statele Unite ale Americii pentru coordonarea loviturii de stat din Ucraina.

„Acţiunile de pe Maidan au fost coordonate din Casa Sindicatelor, iar acolo, la etajul 7 acţionau reprezentanţii SUA. Apropo, tot din această clădire au fost atestate atacurile lunetiştilor asupra conducerii dar şi a manifestanţilor în acelaşi timp”, a declarat Ciurkin în cadrul Adunării Generale ONU. Ambasadorul rus a arătat cu degetul spre vinovatul vârsărilor de sânge de pe Maidan, adică spre reprezentantul SUA, prezent în sală.

În acelaşi context, Vitali Ciurkin a mai declarat că referendumul din Crimeea a demonstrat că Rusia nu este izolată pe arena internaţională, iar multe state care au votat rezoluţia Ucrainei au fost impuse de marile puteri din vest ca să facă acest lucru. „Nici nu poate fi vorba despre o eventuală izolarea a Rusie, în această situaţie”, a subliniat oficialul rus.

Joi, Adunarea Generală ONU a votat o rezoluţie care impue respectarea statalităţii, integrităţii şi independenţei Ucrainei. Documentul a fost votat de 100 de ţări membre, 58 s-au abţinut, iar Armenia, Belarus, Bolivia, Cuba, Nicaragua, Rusia, Coreea de Nord, Sudan, Siria, Venezuela şi Zimbabwe au votat împotriva lui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.