Ambasadorul SUA la București se răstește la Guvernul Ponta

Mare admirator al lui Traian Băsescu și al Monicăi Macovei, ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, într-un interviu pentru TVR Info, că va cere neîntârziat explicaţii guvernului Ponta pentru instituirea moratoriului asupra gazelor de şist și cu privire la achiziționarea de către Armata Română a avioanlor militare second-hand din SUA.

Reamintim că în România, compania americană Chevron a obținut în ultimele zile ale guvernării Mihai Răzvan Ungureanu, licenţe de explorare a gazelor de şist în Dogrogea și la Bârlad. Recent instalatul Guvern al României condus de Victor Ponta a anunțat ca prioritate instituirea imediată a moratoriului privind exploatarea gazelor de șist. De altfel, chiar ministrul Mediului, Rovana Plumb a precizat că aceste documente sunt deja pregătite pentru a putea fi adoptate în ședința de guvern de săptămâna viitoare.

Gitenstein a adăugat că, în SUA, exploatarea gazelor de şist se face pe scară largă şi nu este periculoasă pentru mediu. De asemenea, diplomatul american a insistat că, pentru România, ar fi foarte utilă achiziţia de avioane de vînătoare F16 second hand din SUA. Ambasadorul SUA a precizat că va reveni și cu acestă solicitare la Guvernul Ponta în privința achiziției de către statul român a avioanelor americane second-hand.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.