Ambasadorul SUA la ONU compară anexarea Crimeii cu un act de hoție

Ambasadorul SUA la ONU, Samantha Power, a comparat anexarea Crimeii de către Rusia cu un act de hoție.

„Deși un hoț poate să fure, acest lucru nu îi dă și dreptul de proprietate asupra a ceea ce a furat”, a comentat ambasadoarea Statelor Unite la ONU despre alipirea Crimeii la Rusia, conform RIA Novosti.

În replică, ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a afirmat că SUA trebuie să pună capăt declarațiilor jignitoare la adresa Rusiei dacă dorește să continue colaborarea cu aceasta

„Respingem ferm jignirile la adresa țării noastre. Dacă delegația SUA dorește să colaboreze cu noi în alte chestiuni în cadrul Consiliului de Securitate, doamna Power ar trebui să țină cont de acest lucru”, a răspuns ambasadorul rus în timpul unei sesiuni a Consiliului de Securitate, relatează aceeași sursă.

În opinia lui Vitali Ciurkin, „grava criză politică” ce a urmat „loviturii de stat” de la Kiev este în mare măsură rezultatul insistenței Occidentului de a obliga guvernul ucrainean să aleagă între Uniunea Europeană și Rusia. „Pseudo-prietenii din Ucraina trebuie să înțeleagă că nu Rusia a provocat criza, ci acțiunile iresponsabile ale unor forțe politice ucrainene și ale sponsorilor străini ale acestora”, a spus diplomatul rus.

Cu toate acestea, Occidentul „continuă să nu se simtă jenat că sprijină persoane care nu doresc să asculte opinia poporului ucrainean și sunt controlate total de organizația ultranaționalistă radicală Pravy Sektor (Sectorul Dreptei) și de partidul Svoboda, o formațiune „rasistă, antisemită și xenofobă”, conform terminologiei Parlamentului European”, a mai spus ambasadorul Ciurkin. „Cu aceștia, Uniunea Europeană intenționează să semneze în zilele următoare partea politică a acordului de asociere”, a încheiat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.