×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 27 iulie 2017, 23:38
EUR (€)
+0.0011 ↗
4.5628 RON
USD ($)
+0.0112 ↗
3.9248 RON
• • •
Franța vs Brexit
Ambiția neștiută a lui Macron

Franţa urmăreşte ca Parisul să ajungă principalul centru financiar al Europei după Brexit şi preferă un proces de ieşire din UE cât mai dur pentru Londra, conform unui mesaj ajuns în atenţia publică în urma unor scurgeri de informaţii, scrie Business Insider, preluat de ZF.

Într-o notă către Trezorerie, Jeremy Browne, unul dintre europarlamentarii Marii Britanii, a catalogat întâlnirea pe care a avut-o la Banca Franţei drept "cea mai rea pe care a avut-o oriunde în Uniunea Europeană".

Browne a precizat că banca centrală franceză îşi doreşte întreruperea şi dezintegrarea serviciilor financiare britanice din Franţa, chiar dacă acest lucru vine cu un cost masiv. "Franţa consideră Marea Britanie drept adversar, nu partener", a menţionat el.

"Suntem martorii unui efort colectiv din partea întregii Franţe, care a devenit mult mai năucitor şi mai agresiv odată cu alegerea preşedintelui Macron", explică Browne.

Prim-ministrul Edouard Philippe susţine că vrea să transforme Parisul în principalul centru financiar din Europa, după Brexit, pregătind o serie de măsuri pentru a atrage business-ul internaţional.

Publicat Luni, 17 iulie 2017
1339
 | 1
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
mariuta
-3
@BulaB: lasa-l pe Macron in pace, imbunatateste-ti gramatica! nu stapanesti viitorul si nici perfectul compus!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
BulaB @ mariuta
+1
Imi pare rau ca nu am invatat corect limba romana care este destul de grea (gramaticala) dar atata pot si cu toate greselile de exprimare unii romani considera ca vorbesc/scriu acceptabil limba romana ptr un strain care nu a pus piciorul prin Ro.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Orin
-4
e Marea Victorie a Europei faptul ca au scapat de Anglia !Acum ,mare atentie la provocari,serviciile secrete britanice se cred Ombelico del Mondo!Toate razboaiele pe continent au inceput datorita intrigilor britanicilor!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
BulaB
+3
Daca Macron are o ambitie nestiuta,voi de unde o stiti? Londra a fost si v-a fi mai departe centrul financiar indiferent ce vor francezii sau germanii.In care tara europeana aduci un camion plin de bani la banca si-ti deschide cont fara intrebari? Te uiti la Cipru,Belize,Panama si alte tarisoare unde pe fiecare cm patrat exista o campanie scutita de taxe exorbitante si nimeni nu te ia la bani marunti.Francezul se umfla in pene,mare si tare dar sefii lui (care au nume engezesti) nu ii vor permite sa agite apele.Simplu,treburile vor fi ca inainte iar Macron v-a fi consolat de bunica ( nevasta) ca el a vrut dar legile frantuzesti,sefii lui,prietenii americani si altii au fost impotriva lui si a poporului francez.Vreau sa-l vad pe Macron asta la sfarsitul termenului prezidential cu cat sa imbogatit din leafa mizera ....si asta cam spune totul despre politicieni.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
mariuta
-2
a inceput batalia pe cadavrul UK! firesc! este o batalie pentru putere in interiorul UE! iar britii, daca nu au stiut sa se apere de interesele colonistilor din City, nu au decat se regrete! citeam de un sondaj facut recent in regat in care 70 la suta ar vota impotriva Brexitului! O sa iasa pe nas britilor iesirea din UE! Aroganta nationala, plus interesele unor grupuri financiare i-au adus aici! in loc sa fie mai modesti si mai corecti, au facut pe vitejii! acum, la drept vorbind, Londra este mai atragatoare decat Parisul, dar ma rog, distanta nu este mare!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Liberté, égalité, fiscalité !
+7
Francezii (si ma refer aici la mafia financiar bancara din "Hexagon", alaturi de acest mascarici care o reprezinta, or s-o ia de-a dreptul in mînă, de Malineanu ! Eu cred ca au uitat de existenta in Europa a unui oras numit Frankfurt, aflat (din pacate pentru Franta) pe tarlaua coanei Merkel si in care nu s-au intimplat (cel putin puna acum) "minunatiile" de acum citiva ani cu "Société Générale" (numele va spune ceva ?) sau mai demult, cu "Crédit Lyonnais" !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+4
Nu micron vrea asta... Ci bancile care i-au platit postul de presedinte .... In fond marea finanta nu face decat sa se reorienteze geografic ! Atata tot ! Corporatistii bancari urmaresc exclusiv profitul .... Pt uk ramane incorporarea deplina in sistemul trezoreriei sua...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+8
cine a crezut, o secundă măcar, că Franţa, Anglia şi Germania s-au împăcat şi juisează împreună, a luat cea mai mare ţeapă istorică, ceva gen Vlad The Impaler...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Salvarea PSD-ului există
Publicat acum 4 ore şi 30 minute
Cum arată noua carte de identitate (Foto)
Publicat acum 12 ore şi 32 minute
Investiție de milioane în porturile maritime
Publicat acum 8 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat Marţi, 25 iulie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Sorin Avram

Pe 25 iulie a fost delir pe reţelele de socializare, iar motoarele de căutare au fost încinse. Mulţi, foarte mulţi români au căutat pe Google „poze cu Denisa Manelista moartă”, „înmormântarea Denisei” şi „Denisa în sicriu”!

Sorin AvramPublicat acum 3 ore şi 56 minute