×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:42
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Franța vs Brexit
Ambiția neștiută a lui Macron

Franţa urmăreşte ca Parisul să ajungă principalul centru financiar al Europei după Brexit şi preferă un proces de ieşire din UE cât mai dur pentru Londra, conform unui mesaj ajuns în atenţia publică în urma unor scurgeri de informaţii, scrie Business Insider, preluat de ZF.

Într-o notă către Trezorerie, Jeremy Browne, unul dintre europarlamentarii Marii Britanii, a catalogat întâlnirea pe care a avut-o la Banca Franţei drept "cea mai rea pe care a avut-o oriunde în Uniunea Europeană".

Browne a precizat că banca centrală franceză îşi doreşte întreruperea şi dezintegrarea serviciilor financiare britanice din Franţa, chiar dacă acest lucru vine cu un cost masiv. "Franţa consideră Marea Britanie drept adversar, nu partener", a menţionat el.

"Suntem martorii unui efort colectiv din partea întregii Franţe, care a devenit mult mai năucitor şi mai agresiv odată cu alegerea preşedintelui Macron", explică Browne.

Prim-ministrul Edouard Philippe susţine că vrea să transforme Parisul în principalul centru financiar din Europa, după Brexit, pregătind o serie de măsuri pentru a atrage business-ul internaţional.

Publicat Luni, 17 iulie 2017
1385
 | 1
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
mariuta
-3
@BulaB: lasa-l pe Macron in pace, imbunatateste-ti gramatica! nu stapanesti viitorul si nici perfectul compus!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
BulaB @ mariuta
+1
Imi pare rau ca nu am invatat corect limba romana care este destul de grea (gramaticala) dar atata pot si cu toate greselile de exprimare unii romani considera ca vorbesc/scriu acceptabil limba romana ptr un strain care nu a pus piciorul prin Ro.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Orin
-4
e Marea Victorie a Europei faptul ca au scapat de Anglia !Acum ,mare atentie la provocari,serviciile secrete britanice se cred Ombelico del Mondo!Toate razboaiele pe continent au inceput datorita intrigilor britanicilor!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
BulaB
+3
Daca Macron are o ambitie nestiuta,voi de unde o stiti? Londra a fost si v-a fi mai departe centrul financiar indiferent ce vor francezii sau germanii.In care tara europeana aduci un camion plin de bani la banca si-ti deschide cont fara intrebari? Te uiti la Cipru,Belize,Panama si alte tarisoare unde pe fiecare cm patrat exista o campanie scutita de taxe exorbitante si nimeni nu te ia la bani marunti.Francezul se umfla in pene,mare si tare dar sefii lui (care au nume engezesti) nu ii vor permite sa agite apele.Simplu,treburile vor fi ca inainte iar Macron v-a fi consolat de bunica ( nevasta) ca el a vrut dar legile frantuzesti,sefii lui,prietenii americani si altii au fost impotriva lui si a poporului francez.Vreau sa-l vad pe Macron asta la sfarsitul termenului prezidential cu cat sa imbogatit din leafa mizera ....si asta cam spune totul despre politicieni.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
mariuta
-2
a inceput batalia pe cadavrul UK! firesc! este o batalie pentru putere in interiorul UE! iar britii, daca nu au stiut sa se apere de interesele colonistilor din City, nu au decat se regrete! citeam de un sondaj facut recent in regat in care 70 la suta ar vota impotriva Brexitului! O sa iasa pe nas britilor iesirea din UE! Aroganta nationala, plus interesele unor grupuri financiare i-au adus aici! in loc sa fie mai modesti si mai corecti, au facut pe vitejii! acum, la drept vorbind, Londra este mai atragatoare decat Parisul, dar ma rog, distanta nu este mare!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Liberté, égalité, fiscalité !
+7
Francezii (si ma refer aici la mafia financiar bancara din "Hexagon", alaturi de acest mascarici care o reprezinta, or s-o ia de-a dreptul in mînă, de Malineanu ! Eu cred ca au uitat de existenta in Europa a unui oras numit Frankfurt, aflat (din pacate pentru Franta) pe tarlaua coanei Merkel si in care nu s-au intimplat (cel putin puna acum) "minunatiile" de acum citiva ani cu "Société Générale" (numele va spune ceva ?) sau mai demult, cu "Crédit Lyonnais" !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+4
Nu micron vrea asta... Ci bancile care i-au platit postul de presedinte .... In fond marea finanta nu face decat sa se reorienteze geografic ! Atata tot ! Corporatistii bancari urmaresc exclusiv profitul .... Pt uk ramane incorporarea deplina in sistemul trezoreriei sua...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+8
cine a crezut, o secundă măcar, că Franţa, Anglia şi Germania s-au împăcat şi juisează împreună, a luat cea mai mare ţeapă istorică, ceva gen Vlad The Impaler...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 2 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 39 minute