Amendă uriaşă pentru cea mai mare bancă din Germania

Deutsche Bank va plăti o amendă de două miliarde de euro, în urma unei anchete a autorităţilor din Statele Unite ale Americii şi din Marea Britanie, banca fiind acuzată că a încercat să manipuleze rata dobânzilor Libor, informează Wall Street Journal, citat de Bursa.ro.

Anchetatorii au declarat că angajaţii băncii germane au contribuit la manipularea ratei dobânzii practicată pe piaţa londoneză. De asemenea, Deutsche Bank va pleda vinovată pentru acuzaţiile care i se aduc şi a recunoscut că sistemele sale interne de monitorizare au fost insuficiente pentru a preveni manipularea.

Deutsche Bank este cel mai recent caz dintre băncile europene cercetate de autorităţile americane de reglementare. La începutul acestui an, BNP Paribas a plătit nouă miliarde de dolari şi a pledat vinovată pentru încălcarea sancţiunilor impuse de autorităţile americane.

Numai în ultimii doi ani, Deutsche Bank, cea mai importantă bancă din Germania, a plătit cinci miliarde de euro pentru amenzi, în mare parte datorate crizei economice. În continuare, Deutsche Bank este cercetată pentru încălcări ale sancţiunilor americane în ţări precum Iran şi trading de înaltă frecvenţă (HFT).

Deutsche Bank a plătit deja Comisiei Europene o amendă în 2013, legată de acelaşi scandal. Au fost penalizate atunci şi UBS, JPMorgan şi Royal Bank of Scotland. Amenda a fost de 725 de milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.