Amendată în Arabia Saudită pentru că a îndrăznit să conducă o maşină

O militantă pentru drepturile omului, membră într-o organizaţie din Arabia Saudită, a fost amendată de poliţie după ce a condus maşină către spital. Aliyah Al Farid, o femeie de afaceri şi membru al Societăţii Naţionale pentru Drepturile Omului, suferă de o afecţiune cronică ce o obligă să facă ocazional vizite la spital, scrie hotnews.ro, care citează The Independent.

În Arabia Saudită nu este ilegal ca femeile să conducă vehicule pe stradă, dar este ilegal să li se acorde permis de conducere, ceea ce face prima lege inutilă.

Îngrijorată de starea să de sănătate şi aflându-se în imposibilitatea de a găsi un însoţitor, Al Farid a mai fost prinsă de două ori conducând maşina soţului.

Când Al Farid le-a explicat poliţiştilor că este foarte bolnavă şi că nu a putut găsi pe nimeni care să o ajute, aceştia au fost de acord că femeia să conducă până la spital, cu condiţia că ei o vor aştepta afară. Cu toaate acestea, Al Farid a găsit patru maşini de poliţie în faţă şi a fost dusă la Departamentul de Trafic local.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.