Ameninţări cu vărsare de sânge în timpul marşului unirii, la Chişinău

Reprezentanţii mai multor organizaţii internaţionale vor monitoriza desfăşurarea marşului unirii din 16 septembrie, organizat de Platforma Civică „Acţiunea 2012”, transmite 24h.md. Între aceştia sunt reprezentanţii misiunilor ONU şi OSCE, precum şi trimişi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău. „Prezenţa diplomaţilor la marş va permite evitarea provocărilor din partea forţelor rusofone”, mai spune Codreanu.

“Drept răspuns pentru disponibilitatea unioniștilor de a schimba traseul, autoritățile publice locale au garantat izolarea partidele rusofone care au creat provocări și incidente nedorite la Cahul și Bălți. Primăria a pus la dispoziția organizatorilor Teatrul de Vară din Parcul Valea Morilor, ca destinație finală a Marșului unioniștilor”, se conţine într-un comunicat al Platformei Civice “Acţiunea 2012”.

Partidul Patrioţii Moldovei, care a acuzat recent România de genocid şi a cerut anularea Unirii din 1859, a avertizat că marşul se poate solda cu vărasre de sânge.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, neagă informaţia potrivit căreia acesta se va alătura Cordonului Libertăţii, o parte componentă a manifestaţiilor Marşului Unirii din 16 septembrie, transmite UNIMEDIA.

„Dreptul au să se manifeste şi unii şi alţii. Eu nu particip la toate evenimentele din oraş. Avem anumite obligaţii vizavi de intervenţia în situaţia în care lucrurile ies de sub control. Personal nu am de gând să mă implic, pentru că am alte activităţi planificate pentru ziua respectivă”, a declarat Chirtoacă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.