„Americanii trebuie să învețe să plângă ca rușii”

Zebre desenate pe șosea care duc exact într-un zid sau un spațiu verde se pot vedea deseori în România. Ce se întâmpla însă când o bunicuță din orașul siberian Irkutsk este enervată de o asemenea lucrare a edililor pe banii cetățenilor cinstiți? Un tânăr din Irkutsk a înregistrat revolta Valentinei Nikolaievna, iar postarea sa de pe Facebook, intitulată „Țară de idioți“, a adunat jumătate de milion de vizualizări în mai puțin de o zi.

„Uită-te ce e aici. Uită-te unde au pus zebra. Este o idioțenie“, spune Nikolaievna, care apoi începe să tune și să fulgere pe tema imigrației, a corupției și a relației cu Statele Unite. „Câtă vreme Rusia nu se va concentra pe piața ei internă, nu se va schimba nimic. Pentru că cinci oameni din zece aflați la vârf fură, la fel ca în anii 1990, când au luat totul. Ne trebuie o lege împotriva sabotării națiunii. Asta e – sabotaj! Confiscați-le totul, băgați-i la închisoare, e o distrugere morală!“. „Îmi iubesc țara atât de mult. Sunt gata să-mi donez pensia pentru Siria. Însă pentru oficiali avem nevoie de legea sabotajului, pentru că sunt ca lipitorile“, spune Nikolaievna.

„Mă uit la televizor și acolo este un american care spune că noi suntem așa și voi așa. Dacă aș fi la televizor, le-aș spune asta americanilor: Dragii mei, noi am fost șterși de pe fața pământului de mai multe ori! Iar voi nu ați avut niciun război, și vă comparați cu noi… Avem veterani, orfani de război, trebuie să-i ajutăm, trebuie să ne ridicăm de jos. Învățați să plângeți ca rușii și abia apoi hliziți-vă la noi“, a spus bătrânica din Irkutsk. Apoi, ea a vorbit despre imigranții din fostele republici sovietice. „De ce nu a fost o întâlnire între Putin și tovarășii din Uzbekistan sau Tadjikistan înainte ca ei să vină aici? Putin trebuia să-i adune și să spună: trebuie să construim case înainte să vină, chiar și înainte de a cumpăra o vacă îți faci un grajd, nu? Vin aici ca să-și facă o viață mai bună și merită respect.“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.