Amfitrioanele penale ale Elenei Udrea – II

www.mariusmina.blogspot.com

Implanturile de personal fidel , operate dupa parvenirea Elenei Udrea in fruntea Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, demonstreaza ca „regina telegondolelor” are mana buna in selectia naturala a echipei de colaboratori. Numai oameni de calitate , cu talent si pregatire desavarsita.

Genica Boerica si Iulica Valutistul au refuzat-o din motive plauzibile, unul prefera mediul privat, Genica, urmarit international dar „tainuit” cu grija de prieteni adevarati, a preferat Iordania si caldura desertului, protejat de inexistenta unui tratat de extradare intre cele doua tari prietene.

In scopul unei comunicari agreabile, amplasamentul strategic al structurii de comanda (MDRT-ANAF), considerat de majoritatea cunoscatorilor drept „Triunghiului Bermudelor pe banul public „, poate fi desenat astfel : Biroul D-nei Udrea ales la o distanta usor de parcus , inclusiv pe tocuri , de resedinta profesionala a lui Sorin Blejnar, iar la mijloc , intre cei doi , biroul ocupat de Razvan Murgeanu si asistenta sa personala , Mirela .

Aprecierile puse pe umerii personalului cu mari raspunderi din ministerul controlat pina de curand de Elena Udrea dau o nota execelenta notorietatii si profesionalismului celor invocati in dreptul la replica. Si daca lucrurile incep sa intre in linie dreapta , consider ca s-a creat contextul aplicarii unor corectii reconfortante , in conformitate cu prevederile Comisiei Europene.

Sa aplicam o corectie, alegem la intamplare un nume comun , o persoana la fel de onorabila ca D-na Udrea :

Mihaela Dinca, transferata de la firma de avocatura a Elenei Udrea in tronul confortabil de la varful combinatiilor .Functia de director al Directiei Juridice, Resurse Umane si Achizitii Publice din Ministerul Turismului a detinut-o ilegal, cu acceptul tacit al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), întrucât nu a avut vechimea în studii necesara ocuparii functiei de conducere. “Am terminat facultatea în 2003 si am si scoala de înalti functionari publici, plus ca am 15 ani de munca în justitie. Sunt mai mult decât calificata pentru functia pe care o am. ANFP este cea care da avizul necesar numirii si nu as fi putut sa detin aceasta functie daca nu îndeplineam conditiile necesare. Am statutul de înalt functionar public si a fost o numire de exceptie”.

Sub semnatura lui Dinca s-au derulat majoritatea achizitiilor in gospodaria de partid /ministeriala a Elenei Udrea. Promovarea ei în actuala functie de la Ministerului Dezvoltarii este dovada de recunostinta pentru loialitate, oferita de fosta ministereasa .

Caderea guvernului Boc si indepartarea Elenei Udrea de la MDRT a provocat suferinte limitate d-nei Dinca. Daca pina la demiterea D-nei Udrea se jura (stramb) ca va parasi ministerul in cazul in care buna ei prietena va pleca, astazi, Mihaela Dinca a devenit brusc apolitica si incearca cu greu sa se integreze, in noua grila de organizare .In cercuri restranse , Dinca reclama faptul ca Udrea îi este mai mult decât datoare .

D-na Dinca a luat primul contact cu mass media în momentul în care s-a constituit comisia parlamentara de ancheta care investiga deturnarea de fonduri cu nume de cod „Udrea” . Chemata la audieri, Mihaela Dinca a intrat în concediu de odihna , obstructionand cu eleganta ancheta in care Ministerul Turismului era acuzat de sifonarea unor contracte de publicitate prin atribuire directa. Deputatii au constatat ca Ministerul Turismului a folosit un artificiu legislativ prin care a evitat licitatia publica la contractele de publicitate. Secretul acestui artificiu este inca tinut sub „parola” de catre Mihaela Dinca. Contactata de presa , colaboratoarea D-nei Udrea si-a motivat astfel absenta : “A fost decizia mea personala sa nu merg la comisie, pentru ca nu a fost constitutionala. S-a si dovedit de altfel ca lucrurile au fost în regula. În plus, eram în concediu cu fiica mea care era bolnava si nu as fi plecat de lânga ea nici daca ma dadeau afara. În plus, nu as putea sa îmi permit vreodata sa spun ceva despre doamna ministru. Avem norocul ca institutia aceasta sa aiba un ministru care nu ne cere altceva decât sa respectam legea. În comisia Orban si-a facut singura apararile si nu a avut nevoie de mine”.

Ce calitati profesionale o recomanda pe Mihaela Dinca pentru postul pe care il ocupa in prezent in MDRT , este greu de spus cand CV-ul nu poate fi accesat dar ne asigura ca detine un bagaj profesional „mult mai impresionant decat cred carcotasii”. Angajata cu titlu temporar ea detine in prezent functia de secretar general adjunct in cadrul MDRT .

In presa centrala au aparut destule informatii despre Mihaela Dinca. Astfel , din calitatea de secretar adjunct si membru al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului National de Cercetare Dezvoltare în Turism (INCDT), profitand de functia publica ,pe care inca o detine, Dinca si-a permis sa înlocuiasca directorul Institutului National de Cercetare si Dezvoltare a Turismului cu un prieten de familie, Dl Teodorescu . El a fost plantat în INCDT neavând, conform statutului cercetatorului, grad de cercetator sau profesor universitar si a dus acest institut national, singurul din tara cu specialisti în turism, la faliment.

Teodorescu nu este singurul abuz pe care Mihaela Dinca l-a aplicat din inertia functiei .

Nastase Adrian , este un alt exemplu minor din panoplia executantei , un salariu de 5000 de Lei (noi) , angajat la Directia de Gestionare Programe (structura in cadrul AM POR ,in subordinea lui Gabriel Friptu) ) – in functia de consilier evaluare/examinare dar surpriza, activeaza ca sofer personal al d-nei secretar general adjunct . Poate aceste doua cazuri minore vor reusi sa starneasca curiozitatea organelor abilitate si daca se vor misca cu profesionalism , vom afla amanunte interesante. Salarii de mii de euro impartite preferential , pe motive de competenta si lungimea tocurilor. (Murgeanu stie de ce… )

Revenind la performantele profesionale ale Mihaelei Dinca , ea va ramane in istoria recenta ca unul dintre bugetarii de lux promovati de PDL , un titular de drept in mai multe Consilii de Administratie si cea mai mare producatoare de „margarete ” din industria hoteliera romaneasca .

S-a calificat in aprobarea autorizatiilor si brevetelor de turism , taia frunze si branduri de tara , organiza targuri turistice pentru promovarea Romaniei in strainatate , prin intermediul unor firme de casa ale PDL.

New Consulting & Engineering Grup si 911 Casa de Print si Productie au primit bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, pentru amenajarea standurilor expozitionale în cadrul târgurilor de turism de la Londra , Barcelona, Berlin , Dubai . Mihaela Dinca participa la targurile de turism , insotita de partenerul sau de viata , Cornel Dinca pe care din obligatii pur familiale , l-a impus intr-o functie calda la Corpul de Control al Inspectoratului de Stat pentru Constructii, aflat in acel moment , sub bagheta fermecatoarei din Plescoi. SC NEW CONSULTING ENGINEERING GRUP SRL si CASA DE PRINT SI PRODUCTIE SRL sunt doua firme detinute de Alexandru Theodor Copaci, cumnatul Claudiei Copaci, director de cabinet la Cancelaria presedintelui României. Theodor Copaci este fratele fostului director ac FC Dinamo, Mircea Copaci(membru PDL), la nunta caruia au fost prezenti Traian Basescu, Elena Udrea, Dorin Cocos si fostul purtator de cuvânt al Palatului Cotroceni, Valeriu Turcan.

Parazitii administratiei Boc/Ungureanu reusesc sa-si prelungeasca activitatea chiar sub noua echipa instalata in Palatul Victoria. Colac peste pupaza, verificarea cifrelor din suveica instrumentata in „Gala Bute”, a cazut in sarcina unei brigazi de audit condusa de Mariana Nedelcu, preluata de Udrea la MDRT dupa ce fusese concediata de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, in urma unui scandal de presa. Probabil consilierii si repeziciunea cu care s-au schimbat garniturile nu au creat inca spatiul necesar evaluarii pagubelor in paralel cu procesul deratizarii generale. Ar fi pacat sa permitem reminiscentelor din angrenajului fostei puteri, sa ne viruseze si detoneze din interior speranta. (va urma)

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.