Amintiri din viitor. Cu Laura Codruța Kovesi

Ministrul Justiţiei o critică pe Laura Codruţa Kovesi pentru că a călcat Constituţia în picioare şi spune că aşa ceva nu este posibil într-un stat de drept. 16 ore i-au trebuit ministrului să citească cele 100 de pagini ale raportului privind activitatea procurorului-şef, însă, la final, cu ultimele puteri, acesta a anunţat că o propune pe doamna Kovesi pentru un nou mandat la conducerea DNA. Facebook-ul este în delir! Ministrului Justiţiei este făcut praf pentru că şi-a permis să o critice pe Zeiţa Anticorupţie, dar într-un final este iertat, pentru că lăsat-o pe aceasta să continue titanica muncă pe care a început-o.

Laura Codruţa Kovesi intră în sala de şedinţe a Consiliului Superior al Magistraturii, unde este întâmpinată cu aplauze de procurori şi judecători, care au pregătit şi un mic moment artistic. Reprezentanţii Justiţiei prezintă în faţa şefei DNA „Dansul cătuşelor“ şi recită poezii în care laudă lupta acesteia cu corupţia, în timp ce pe fundal rulează imagini cu politicieni şi oameni de afaceri încătuşaţi conduşi la dube. Câţiva procurori şi judecători mai curajoşi se aruncă la picioarele Laurei Codruţa Kovesi şi o imploră să rămână la conducerea DNA. Vizibil emoţionată, doamna Kovesi se abţine cu greu să nu izbucnească în plâns şi, cu mâna tremurândă, le oferă tuturor celor prezenţi câte un exemplar din celebra sa lucrare de doctorat, cu autograf. După care se aşterne tăcerea, iar în momentul în care doamna Kovesi spune „da“ propunerii făcute de CSM, sala de şedinţe explodează, procurorii şi judecătorii aruncând în aer cu robele, sacourile, pălăriile, stilourile, rujurile şi fardurile, practic cu tot ce le este la îndemână, pentru a-şi manifesta bucuria infinită care i-a cuprins.

Preşedintele României semnează decretul de numire a Laurei Codruţa Kovesi în cadrul unui ceremonial din care nu lipesc garda de onoare, grupurile de copii îmbrăcaţi în costume populare, care recită din odele apărute pe site-urile şi blogurile susţinătorilor şefei DNA, şi câţiva denunţători care stau la mese şi scriu noi denunţuri împotriva unor politicieni şi oameni de afaceri. De la eveniment nu lipsesc nici premierul şi nici liderii partidelor, care, după ce o critică pe Laura Codruţa Kovesi pentru că a încălcat Constituţia, îi oferă acesteia imense buchete de flori, îi urează succes în noul mandat şi o roagă să le permită să-şi facă un selfie cu domnia sa.

Strada este în delir. Manifestanţii adunaţi în Piaţa Victoriei, câteva milioane, scriu cu trupurile lor „Kovesi, te iubim, că ca tine nu găsim!“ şi luminează cerul Capitalei cu lanternele de la telefoanele mobile. Minune! Chiar dacă este noapte, pe cer apare curcubeul, iar în mijlocul acestuia se poate observa un contur care seamănă izbitor cu chipul Laurei Codruţa Kovesi.

Este 6 aprilie 2019, ziua în care Laura Codruţa Kovesi a fost numită pentru a treia oară consecutiv la şefia DNA, cu toate că legea spune că numărul maxim de mandate la conducerea instituţiei anticorupţie este de două. Dar ce mai contează ce spune legea, când o ţară întreagă o vrea pe Laura Codruţa Kovesi? Să ardă artificiile şi să curgă şampania!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.