Amplă măsură de securitate la frontiera turco-iraniană

Autorităţile din Turcia au început construirea unui zid de-a lungul frontierei cu Iranul, după ce au finalizat o barieră similară pe un segment al frontierei cu Siria, potrivit presei turce, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, potrivit Mediafax.

Guvernatorul provinciei Agri, Suleyman Elban, a inspectat construcţia zidului de securitate marţi, arată agenţia Dogan.

Zidul va avea trei metri înălţime şi va fi realizat din blocuri de beton, iar scopul acestei structuri este să oprească trecerea militanţilor kurzi şi a contrabandiştilor din Iran către Turcia.

În ianuarie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat planurile pentru construirea unor ziduri la graniţele cu Irak şi Iran.

În luna aprilie, Turcia a încheiat construcţia zidului pe o distanţă de 556 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, în condiţiile în care aproximativ trei milioane de sirieni au reuşit să pătrundă în Turcia de la începutul războiului din Siria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.