AMR cere preşedintelui CSM, Mircea Aron, să prezinte scuze publice magistraţilor

Şedinţa plenului CSM din 23 august 2016 se pare că fost una ciudată, în care chiar Mircea Bucurel Aron, preşedintele, a avut o atitudine necuviincioasă faţă de magistraţi, pe care i-a tratat cu ironii nejustificate! Cel puţin aşa rezultă din Comunicatul AMR, semnat de Gabriela Baltag, preşedinta acestei organizaţii.

În acea şedinţă, s-a pus în discuţie „problema inegalităților salariale, existentă de foarte mulți ani în sistemul judiciar”, despre care AMR scrie că a fost „perpetuată și urmare a conduitei de complicitate a ,,garantului independenței justiție”, care este CSM.

Comunicatul face o precizare surprinzătoare referitoare la comportamentul lui Mircea Aron, preşedintele CSM, căruia îi aminteşet că „este membru al Consiliului fiindcă a primit votul magistraților și pentru că a declarat că își poate asuma responsabilitatea de a le reprezenta interesele, în limita și spiritul legii, și nu pentru a-i trata pe magistrații care pun pe masa Consiliului teme de interes general, cu atitudini dominate de ironii, care nu fac cinste niciunei persoane, dar mai ales unui judecător.

Din aceste motive, AMR: solicită domnului judecător Aron Mircea Bucurel să prezinte scuze publice magistraților și îi precizează că prin spectacolul pe care l-a oferit astăzi, în ședința de plen, sistemului judiciar și fiecărui cetățean al țării, a coborât instituția pe care o reprezintă sub limita standardelor admise în comportamentul unui reprezentant al sistemului”. Iată textul integral al Comunicatului AMR:

Acuzaţiile aduse lui Mircea Aron de către AMR sînt extrem de grave: „Vorbiți despre onoarea și despre demnitatea justiției, uneori vă comportați ca o adevărată instanță de judecată față de magistrați, dar astăzi ne-ați dovedit că lupta cu toate aceste valori a fost pierdută prin conduita la care, cu mare regret, am fost nevoiți să asistăm”.

De aceea, AMR pune în discuţie chiar demisia lui Mircea Aron din funcţia de preşedinte CSM dacă nu îşi schimbă atitudinea faţă de magistraţi: Dacă demisia de onoare este o decizie prea grea ca să v-o asumați, suntem convinși că puteți identifica și alte variante de a ne ,,elibera” de riscul repetării unei alte experiențe similare celei consumate astăzi, prin prezența dumneavoastră, mai departe, în Consiliu”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.