Ana Bogdan s-a calificat pe tablou în Hong Kong

Jucătoarea română de tenis, Ana Bogdan (23 de ani) s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Hong Kong (turneu de categorie WTA International).

Bogdan a învins-o în turul II al calificărilor pe Chanel Simmonds (RSA – #312) cu scorul de 6-3, 6-2. Ana Bogdan, după această calificare a urcat 3 locuri în WTA general, de pe 152 pe 149. Este a 5-a intrare pe un tablou principal în circuitul WTA în 2015 pentru Bogdan.

Jucătoarea din România a mai intrat la Rio de Janeiro şi Bad Gastein (Austria), venind din calificări, şi la Bucureşti şi Florianapolis, unde a intrat direct pe tabloul principal.

În primul tur la Hong Kong, Bogdan are însă parte de o adversară cu mult peste puterile ei, este vorba de sârboaica Jelena Jankovic, cap de serie nr.4.

Într-un alt turneu care se desfăşoară în această săptămână, la Tianjin (China) , turneu de categoria WTA Internaţional, românca Patricia Maria Tig (#113 WTA) va juca în turul 1 împotriva rusoaicei Elizaveta Kulichkova (#102). Tig joacă şi la dublu, unde alături de Danka Kovinic (Muntenegru) va avea drept adversare chinezoaicele Y Xu/A Zheng, dublul cap de serie nr.2. Reamintim, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, s-au retras înainte de începerea acestui turneu, deşi au avut invitaţie pe tabloul principal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.