Anchetă a poliţiştilor în urma tragediei din campingul din Bulz

Poliţiştii bihoreni au deschis o anchetă şi cercetează tragedia produsă, duminică seara, într-un camping din localitatea Bulz, unde o persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite în urma unei furtunii puternice care a doborât mai mulţi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele şi corturile din zona de campare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, Alina Dinu, a declarat, luni, pentru News.ro, că poliţiştii bihoreni au deschis un dosar penal „in rem” şi cercetează circumstanţele în care un bărbat a murit, iar alte 16 persoane au fost rănite în urma unei furtuni puternice care doborât mai mulţi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele şi corturile din zona de campare.

„A fost deschis un dosar penal in rem pentru moarte violentă pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care a survenit decesul bărbatului din municipiul Oradea (…). Din informaţiile noastre acolo era organizată o tabără creştină la care ar fi participat vreo 25 de persoane” a spus Alian Dinu.

În altă ordine de idei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a anunţat, luni, că acţiunea de duminică seara a fost cea mai amplă organizată în ultimul timp în judeţ fiind declanşat pentru prima dată planul roşu pentru gestionarea unui eveniment cu victime multiple.

Potrivit sursei citate, vântul puternic a smuls din rădăcini şi a doborât mai mulţi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele şi corturile din zona de campare din localitatea Bulz.

La faţa locului au fost mobilizate forţele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor cu un efectiv de 60 de pompieri militari şi 19 autospeciale de intervenţie (ambulanţe tip B2, autospeciale de descarcerare, autospecială de transport victime multiple, autospeciale de primă intervenţie şi comandă etc.), echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, 3 echipaje SMURD Cluj, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Dintre cele 17 victime ale evenimentului, un bărbat, în vârstă de 37 de ani a decedat, trei erau în stare gravă şi alte 13 aveau traumatisme şi contuzii, în total şapte persoane fiind încă internate la Oradea. Şapte dintre persoanele rănite s-au deplasat duminică seara cu mijloace proprii la Unităţile de Primiri Urgenţe Oradea şi Huedin, nouă fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea de către echipajele medicale.

În timpul furtunii, mai mulţi copaci au fost smulşi de vântul puternic şi s-au prăbuşit peste corturile şi maşinile oamenilor aflaţi într-un camping.

De asemenea, oamenii au fost răniţi de grindina care a căzut. Un copac a căzut peste un autoturism şi a ucis una dintre persoanele care se adăpostiseră în el în încercarea de a scăpa de grindină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.