×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:35
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Anchetă, după incendiul de la Orăştie

Inspectorii de muncă din Hunedoara au început, joi, verificările în cazul incendiului la o fabrică de uleiuri din Orăştie, urmând să stabilească dacă au fost respectate condiţiile de securitate şi sănătate în muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților ITM Hunedoara, evenimentul este cercetat ca „eveniment cu incapacitate de muncă”, după ce un tânăr, angajat al fabricii, este în stare gravă, internat la un spital din Timişoara.

„Am demarat cercetări în ceea ce privește evenimentul respectiv. În primă fază l-am încadrat ca incident periculos, la ora actuală îl cercetăm ca și eveniment cu incapacitate de muncă evidentă, din cauza faptului că una din persoane a suferit arsuri și este internată la spitalul din Timișoara. (...) Din primele informații aveau forme legale de încadrare. 104 persoane sunt angajate acolo, cinci au fost implicate direct în evenimentul respectiv, una cu arsuri, celelalte patru au refuzat orice internare și consult medical, după acordarea primului ajutor”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Gabriel Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Incendiul a izbucnit marţi la o hală cu o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în care se aflau depozitate uleiuri foarte uşor inflamabile. Acesta a fost stins miercuri, la orele prânzului, după 20 de ore de intervenție.

„Se fac investigații. Incendiul a fost lichidat. De unde s-a inițiat, care sunt împrejurările, toate constituie de fapt cauza. Mai durează, probabil, câteva zile”, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Fauna unui pârâu a fost distrusă pe o porţiune de patru kilometri din cauza poluării în urma evenimentului.

Fabrica fusese amendată în acest an cu 90.000 de lei, pentru diferite nereguli, între care nerespectarea planului de protecţie internă.

Julieta TârnovanPublicat Joi, 14 septembrie 2017
558
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Trump: Un regim depravat, bandă de criminali!
Publicat acum 23 ore şi 41 minute
Lista lui Dragomir: Ne-au șocat numele
Publicat acum 22 ore şi 16 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 6 ore şi 5 minute
Cobai în experimentul „Școala românească“
Publicat acum 9 ore şi 31 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 36 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 52 minute