Anchetă la BCR, după ce banca a suspendat plăţile online

După ce BCR şi-a suspendat de vineri seară schimburile valutare online de teama exploziei cursului, clienţii, nemulţumiţi, au făcut mai multe plângeri.

Au fost afectaţi toţi clienţii care au vrut să schimbe prin internet banking euro în lei sau invers sau să-şi plătească vacanţele ori cumpărăturile în străinătate.

Schimburile valutare online au fost reluate, însă la BNR are loc o anchetă, potrivit stiritvr.ro

BCR spune că şi-a protejat clientii prin oprirea în weekend a operaţiunilor de schimb valutar efectuate prin internet banking, transmite BCR, într-un comunicat.

„Operatiunea de suspendare a operaţiunilor de schimb valutar efectuate prin internet banking a avut ca principal scop protejarea intereselor clientilor de posibile fluctuatii ale cursului de schimb. «Tranzacţiile de schimb valutar prin intermediul aplicaţiei de internet banking funcţionează la parametri normali începând cu ora 09:00 în această dimineaţă. Acestea au fost suspendate în weekend-ul 4-5 iulie pentru a proteja clienţii de eventuale fluctuaţii de curs valutar», a declarat directorul de comunicare al BCR, Ionuţ Stanimir. Sistemul de carduri a funcţionat normal, inclusiv pentru plăţi în lei şi valută în străinătate şi în Grecia. Operaţiunile de transferuri bancare în valută în România şi străinătate au funcţionat normal. În weekend-ul 4-5 iulie, posesorii de carduri BCR au efectuat 81.000 de tranzacţii la nivel internaţional. dintre care 185 au fost realizate în Grecia”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.