Anchetele recente din România arată că nimeni nu este mai presus de lege

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, spune că recentele anchete declanşate asupra unor actuali şi foşti demnitari arată că nimeni nu este mai presus de lege. Într-un interviu la un post TV, acesta a mai declarat că Statele Unite vor continua să încurajeze independenţa instituţiilor din România care se ocupă de aplicarea legii, potrivit Digi24.

„Faptul că România anchetează astfel de cazuri transmite un mesaj, arată că poate se schimbă ceva, că anumite activităţi nu mai sunt acceptabile şi că oamenii trebuie să respecte legea, trebuie să respecte procedurile şi, cel mai important, trebuie să respecte instituţiile, care există pentru a-i proteja. Nu suntem implicaţi în cazuri individuale, noi ne implicăm în consolidarea instituţiilor, a arătat oficialul american.

Întrebat dacă a asistat DNA-ul, Dean Thompson a răspuns: „De-a lungul anilor, le-am oferit diverse forme de pregătire pentru procurori. Am sponsorizat oameni să meargă în America, să colaboreze cu partenerii, să înveţe tehnici noi”.

Întrebat dacă a oferit asistenţă specifică în cazuri specifice, oficialul a negat, afirmând că America nu s-a implicat în cazuri din ţara noastră:

„Colaborăm ocazional în cazuri care interesează SUA, dar nu vă pot da detalii despre acestea”, a conchis oficialul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.