Andreea Pora: Băsescu îi achită nota de plată lui Boc

„Puţine au fost măsurile Cabinetului, corecte la nivel de principiu, cum tot repeta Traian Băsescu, dar care să nu fi fost sabotate de acte normative aiurea sau de incompetenţa organizatorică a ministerelor. Ultimul exemplu, cel al recalculării pensiilor militarilor, este doar încununarea unui ciclu al prostiei. Da, pensiile speciale – ale militarilor, poliţiştilor şi sereiştilor – trebuiau aduse în sistemul public şi în parametri normali, prin raport cu alte pensii şi cu uriaşul deficit. Chiar şi în 2011, statul va plăti pentru pensiile acestor 180.000 de foşti purtători de uniformă peste 1,2 miliarde de euro, pensii care sunt de 2,4 ori mai mari decât cele obişnuite. Singurii privilegiaţi rămân magistraţii, care încasează, prin propria lor bunăvoinţă şi generozitate, de 12 ori pensia unui cetăţean. Da, militarii trebuie să înceteze să mai fie o categorie privilegiată din false considerente ale patriotismului şi epoleţilor. Da, pensiile militarilor cresc în proporţie de 80% şi nu scad. Şi, da, este adevărat că televiziunile mogulilor au manipulat şi au purtat, în stilul deja clasicizat al nonjurnalismului şi antideontologiei, o campanie împotriva guvernului. Traian Băsescu are dreptate arătând spre toate acestea, ele sunt corecte. Ce folos însă?”

 

(Revista 22,25 ianuarie)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.